Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek-infó tanárnak megéri...

Matek-infó tanárnak megéri tanulni?

Figyelt kérdés
mennyire nehéz elvégezni?
2014. dec. 18. 14:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Az informatika, mint tantárgy visszaszorulóban van. Alsó tagozaton megszüntették, a felsőben meg beépítik a tantárgyakba. De van iskola, amelyik helyi tantervében pl 4.-től meghirdeti az informatikai képzést, de olyan, amilyen. Nincs pénz drága programok, csomagok megvételére, a gépek lepukkantak, sokszor a gyerek ügyesebben használja, mint a tanár. Esetleg programozást válassz, s felveszed hozzá a tanárszakot.

Matektanárra viszont mindig szükség lesz. Függ minden attól, hol tanulsz, milyen tagozaton, ki oktat. Van pl, ahol indultak az estin tízen, és államvizsga előtt maradt 2 hallgató, a többiek lemorzsolódtak.Őket nem cseszegetik az oktatók, örülnek, hogy van még hallgatójuk:)

2014. dec. 18. 14:35
 2/18 A kérdező kommentje:
melyik intézményt ajánlod? ha lenne rá lehetőség akkor csak matek tanár lennék
2014. dec. 18. 14:39
 3/18 anonim ***** válasza:

Egyszakost én nem ajánlok - nehezen alkalmaznak az iskolák olyan tanárt, aki csak egy tárgyat tud oktatni.

Kérdés, hogy hol akarsz tanítani, milyen korosztályt? A tanítóképzőkben van a tanítói alapszak mellett informatika-könyvtár műv. terület,de már önálló szak is néhol,van matematika műv. terület, ők 1-6. között taníthatnak, de ez évtizedenként változik, alakul.Azt hitték, lesz 6 osztályos iskola, oda képeztek volna 1-6-ra képesített tanítókat, így szervezték át a tanítóképzőt, aztán rájöttek, hogy nem így alakult az oktatáspolitika. Ha felsősöket akarsz tanítani, akkor a körzeted tanárképző főiskolájának honlapján meglátod, milyen szakokat hirdetnek. Ha gimiseket szeretnél tanítani, akkor egyetemre kell menned: Pécs, Szeged, Debrecen...

2014. dec. 18. 14:54
 4/18 A kérdező kommentje:
gimiseket
2014. dec. 18. 14:56
 5/18 A kérdező kommentje:
és mennyire nehéz elvégezni?
2014. dec. 18. 14:57
 6/18 anonim ***** válasza:

Akkor csak egyetem jöhet szóba.

Ha könnyedén nekimégy az emelt szintű érettséginek, akkor alapnak az elég. Lassan kötelező lesz egy idegen nyelvből a nyelvvizsga is.

Az egyetem másfajta tanulástechnikát kíván, mint a középiskola. Kérdés, hogy kezeled a viszonylagos önállóságot, a vizsgákra való készülést.Sok függ, hogy milyen tanárt fogsz ki. Hát, semmi nem könnyű, de nem lehetetlen. S kettestől jelesig bármi belefér. Bukni nem könnyű, "tenni kell azért", hogy valaki megbukjon, de egy ismételt félévvel az sem a világvége:)

2014. dec. 18. 15:03
 7/18 A kérdező kommentje:
jelenleg egy másik egyetemi szakon vagyok és azért kérdeztem, programtervezőinformatikusnak tanulok
2014. dec. 18. 15:05
 8/18 anonim ***** válasza:
Ma már van lehetőség 2. szak felvételére, ha egyéni tanrenddel tudod a követelményt teljesíteni. Akár évfolyam eltolódással is. Miért nem mégy be a tanulmányi hivatalba, ott ismertetik a lehetőségeket?
2014. dec. 18. 15:21
 9/18 A kérdező kommentje:
mert elszeretnék menni egy másik egyetemre és abba akarom hagyni a mostani szakomat
2014. dec. 18. 15:23
 10/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen párosítással volna lehetőséged, pláne, ha rendszergazdaként képes volnál megoldani a jelentkező problémákat:)
2014. dec. 18. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!