Hátrányos helyzetűnek számít hogy ha a szüleimnek nincs érettségije?
Akkor menj emeltezni, meg nyelvvizsgázni.
Az már nem jó ugye?
"Kedves" 01-31 21:20!
Nem tudom Te mennyire vagy jártas ebben a tanulmányi rendszerben de felvilágosítalak!
Azzal ha elmegy nyelvvizsgázni és ha csak középfokú nyelvvizsgát tesz, azzal nem fog bejutni államilag támogatott szintre.. minimum egy felsőfokú kell, azért már jár a sok pont. De hát: 1 óra magántanárnál kb 2000 Ft és egy felsőfokúhoz kell vagy 50-100 óra.... tehát számold ki mennyibe is kerül.
Az elméleti érettségiről meg csak annyit, hogy ha nem tesz mindenből 90-100%-os sikerrel 5-ös osztályzatot akkor már lőttek a 400 pontnak az összesítésben. És hát sajnos elég sok helyen az államilag támogatott határ 396-tól kezdődik! Szóval ha ehhez nem szerez még egy hátrányos helyzetet bizonyító iratot, akkor nem jut be!!!! erről ennyit!
ma 19:44
Te tényleg ennyire hülye vagy? :D
Ne engem világosíts fel, hanem picit nézz magadba inkább.
Ha arra képtelen, hogy nyelvvizsgázzon, vagy tanuljon emeltre, akkor mit akar egy egyetemen?
Beszarok komolyan.
Én miért tudtam külön tanár nélkül nyelvvizsgát letenni? Miért tudtam tanár nélkül 90% feletti emelt töri érettségit letenni? Áruld már el nekem kedves tanulmányi hozzáértő.
Mondok jobbat: ezt amit én csináltam miért tudták még rajtam kívül jó sokan megcsinálni?
Nem a hátrányos helyzetre meg nem ezekre a szarságokra kell fogni. Ez csak kifogás. Tanulni kell, azzal mindent el lehet érni. Ennyit erről. Csak ti lusták vagytok, és ezzel magyarázzátok, hogy jjaaaaaaaajjj hátrányos helyzet. Hagyjuk már... vicc ami itt folyik.
Ajánlom nézz utána a pontoknak. Vannak gyengébb intézmények, ahova nem kell ennyi pont. Vagy menjen fizetősre, ha már hülye az egész tanuláshoz. (és neki hátrányos helyzetű papír kell)
Mondok még valamit: senki sem kötelez senkit, hogy egyetemre járjon...
Sztem meg Neked nem kellene beleszólni mások életébe nem? De Te tudod... nem hiszem, hogy a Te kis véleményed valamit is számítana. És hidd el, ezt a hátrányos helyzet megnevezést sokkal műveltebb emberek találták ki, mint Te. Gondolom épp ezért nem vagy képes felfogni ennek a jelentőségét! Egy 16 éves gyerek még nem gondol arra, hogy juj nekem most mindenből kitűnőnek kell lennem, hogy majd 19-20 évesen felvegyenek max pontszámmal egy egyetemre vagy főiskolára. De ez abszolut nem jelenti azt, hogy nem lenne okos vagy nem értene dolgokhoz. Ez csak egy jegy! És hopp 20 évesen jön rá arra, hogy juj de elcsesztem fiatalabb koromban, hogy nem tanultam jobban. Ekkor jöhet jól az, hogy hátrányos helyzetű... És csak megjegyzem... attól még nem lesz agyilag érett valaki és jó szakember, mert emelt érettségit tett, vagy van nyelvvizsgája... majd akkor legyen nagy a szád, ha azt amit elméletben tudsz, kiválóan tudod alkalmazni. Attól, hogy valaki hátrányos helyzetű, nem jelenti azt, hogy hülye vagy szellemileg letardált. Akkor is jól jön az a plusz pont, ha mondjuk amúgy csak 2 ponttal csúszna le az államilag finanszírozott szintről!
Szóval nem kell itt okoskodni és leszólni másokat, mert amit mondtad, rengetegen vannak akik tanulmányi eredményeikkel elérik a csillagos eget.. majd akkor vagánykodj és oktass ki mást, ha le is tettél valamit az asztalra, amivel kitűnsz a többi közül. Addig meg húzd meg magad!
Amúgy nem kell utána néznem a pontoknak, mert olyan helyen dolgozom, ahol biztosan tudom mi is a helyzet.
Ennyit erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!