Hogy lehet az, hogy mindenhol azt olvasom, hogy 90-100% közt lesz az érettségije?
A gimnáziumi éveim alatt keményen tanultam, mégsem tudtam tavaly 90-100% közti érettségi eredményt elérni. Rengeteg helyen azt olvasom, hogy ilyen eredményű érettségijük volt/lesz. Töröm a fejem, de nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetséges ilyen remek eredményt elérni, miközben csomóan alapvető dolgokat nem tudnak, de azért 90-100% között teljesítenek. Hát ez kész...
És még örülnék annak is, ha valaki azt is elárulná, hogy hogyan lehet pl. angolból emelt szinten 90% felett teljesíteni... hogyan készültetek fel rá ilyen jól?
Egyrészt: messziről jött ember azt mond, amit akar. Főleg egy névtelen oldalon.
Másrészt: Nyilván az irkálja be az eredményét, akinek jól sikerültek az érettségijei. Lehet, hogy ha épphogy átcsusszant, akkor nem büszkélkedik vele.
Egyébként a középszintű érettségi nagyban múlik a tanárok jóindulatán is. Nálunk pl. a magyar érettségije nem sok embernek volt 90% alatt. Mivel a fogalmazásnál a tanár kb csak akkor vont le pontot, ha helyesírási hiba volt benne, nem írt bekezdést, vagy nem írt három oldalt...
Töri szintén tök szubjektív.
Ezek mellett szerintem a középszintű érettségik nem túl nehezek. Némi logikával azért össze lehet hozni 90% felett.
Pl. nekem a matekom 2009-ben 100%-os lett, pedig sosem volt
Bocsi, véletlen hamarabb elküldtem.
Szóval nekem a matekom lett nagyon jó anno, pedig a gimi alatt nem fektettem túl nagy energiát a matektanulásba. Egyszerűen abban az évben pont olyan dolgok voltak benne, amit nagyon jól ki lehetett logikázni. Nem kellett hozzá igazán "lexikai" tudás, csak a függvénytábla meg egy kis gondolkodás.
De ha mondjuk akkor éppen logaritmusos egyenleteket kellett volna megoldani, lehet befürdök vele:D
Vannak kivételek:D
Én a héten érettségiztem,és imádkozom hogy legalább szóbelizni mehessek:D
Ezen már én is gondolkoztam,de nem tudtam rájönni :)
De ha jól szétnézel,itt mindenki zseni, 10-ből 8 an orvosira járnak vagy a BM-re, Corvinusra. ( már aki nem a Harvardra készül,mert pont ma ilyet is olvastam itt )
Én is mindig tanultam,de elég rosszul sikerült az érettségim,ez van,én nem félek bevallani és komplexusaim se lesznek emiatt.
A 90% fölötti érettségik rejtélye egyetlen dologban gyökeredzik. Az iskolákban. Ha valaki egy kemény gimibe járt, és négy-öt évig vért izzadt a jó jegyekért, akkor lazán megoldja az érettségit ha nem is 90%-ra, de minimum ötösre. Ezzel szemben ha valaki gyengébb suliban tanult hiába volt kitűnő, lehet, hogy a négyes se lesz meg.
Továbbá vannak olyan szakok, például orvosi, jog, pszicho, népszerűbb közgázok, ahova a 90% fölötti érettségi a minimum.
Angol emelt szinten meg általában azok teljesítenek 90 fölött, akik kéttannyelvűbe jártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!