Ha "béna" vagyok a matematikához, attol függetlenül
emelt szintű matematikára járhatok?
Figyelt kérdés
Lassan fogom fel az anyagot, de pár órára rá gyakorlással megértem, és nincs vele semmi bajom, bár a dolgozataim mindig 3-ok, ennél jobb sosem tud lenni, nagy baj lenne ha emelt szintű matekra járnék??? (Továbbtanuláshoz ennek látom értelmét)
Egyáltalán nem. Ha sokat gyakorolsz és tanulsz előbb utóbb menni fog.
2010. jan. 30. 21:33
2/14 anonim válasza:
Hát ahhoz azért kell érzék is. Belegebedhetsz a tanulásba, és én inkább megfontolnám h szenvedjek e vagy válasszak inkább egy olyat ami közel áll hozzám, pl lehet h neked a humán tantrágyak és nyelvek.
2010. jan. 30. 21:40
3/14 anonim válasza:
Az első válaszolóval értek egyet. Ha szereted a matekot, akkor ne töketlenkedj, toljad ezerrel :) Ha sokat gyakorolsz később még kamuzhatsz is arról, hogy mennyit tanultál, fel se fog tűnni senkinek, azt hiszik te vagy az atyaúristen :).
2010. jan. 30. 21:45
4/14 anonim válasza:
Én biztos mennék, sőt...
Ne hagyd ki, jó lehetőség
2010. jan. 30. 21:47
5/14 anonim válasza:
Beszéld meg a tanároddal!
Einstein is lassan fogta fel a problémákat, sokszor ő értette meg utoljára egy fizikus társaságban, miről van szó. Igaz, hogy a végén azért jól megértette. :-)
2010. jan. 30. 22:06
6/14 anonim válasza:
Én szerettem és szeretem a matekot a mai napig, egy évig jártam is emeltszintre, de hamar rájöttem hogy ez bizony nem az én agyamnak való. Egyszerűen szenvedés volt az egész. Harcoltam a hármasért, amikor előtte mindig 1-2 pontokat veszítettem csak középszinten a dolgozatokból. Végül év végén erőt vettem magamon és beszélgettem kicsit a tanárral. Szerencsére ugyanaz tartotta az emeltszintűt aki a közepet, így nem volt nehéz dolgom. Kérvényeznem kellett az igazgatónál, hogy tegyenek vissza középre. A tanárom nem annyira örült a dolognak, de úgy fél órás beszélgetés nyomán együttesen hoztuk meg a döntést... Nagyobb értelmét látom írni egy 5-ös középszintűt, mint egy 2-es emeltet, még akkor is ha jár érte a plusz 40 pont. Hogy az egyetemen hogy fogok boldogulni a matekkal, még nem tudom, de majd lesz valahogy. Hátrányodra nem fog válni, ha belekezdesz, belekóstolhatsz az olyan matematikai példákba, amibe középszinten biztos nem... Aztán rajtad áll a döntés, hogy közép vagy emeltszintű vizsgát teszel. Egyet viszont tarts szem előtt! Az integrálás és deriválás mellett ne feledkezz el a legegyszerűbb feladatok gyakorlásáról sem, mert akadnak jelentős különbségek mateknál a két szint között...
2010. jan. 30. 22:13
7/14 czibles válasza:
ha nem matek korepetálásként fogod fel a plusz matekórákat, akkor jó. nállunk van aki igy fogja fel és csak háráltat minket, tehát ha igy gondolsz rá akkor a többiek érdekében inkább ne menj.
2010. jan. 30. 23:13
8/14 anonim válasza:
mindenképp. később akármilyen pályára mész, a matekra nagy szükséged lesz
2010. jan. 30. 23:45
9/14 anonim válasza:
melyik gimibe mész??
2010. jan. 31. 10:13
10/14 anonim válasza:
én nem szeretem a matekot de 9.-ben vagy 10.-ben amikor el kellett dönteni hogy emelt vagy közép akkor én a középet választottam, pedig 3-as 4-es dolgozatokat szoktam írni. de nem bántam meg, mert amúgy sem emelt szinten értisségiztem volna. ezt is vedd figyelembe, hogy matek pályán akarsz-e tovább menni/maradni, és hogy majd ha odaérsz az érettségihez akkor majd emelt szinten szeretnéd-e megcsinálni a matematikát.
ha emelt szintű oktatásra jársz attól még érettségizhetsz középszinten, de (nem azt mondom hogy fölösleges, mert nem az, a tanulás sosem az) lehet hogy akkot túl nagy erőfeszítés, és nem fogod hasznát venni.
de ha tényleg nagyon szereted a matekot akkor szerintem gyakorlással megállod a helyedet. sok szerencsét
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!