Egyetem mellet fel lehet készülni az emelt szintű biológia és kémia érettségire? Mennyire reális az elképzelésem, hogy sikerülni fog? Már elkezdtem egyébként.
Figyelt kérdés
#egyetem #továbbtanulás #tanulás #biológia #kémia #érettségi #felsőoktatás #emelt szintű érettségi #orvosi egyetem #ponthatár
2014. nov. 8. 18:44
1/10 anonim válasza:
Szerintem ez függ az alapjaidtól, hogy mennyit szánsz rá, hogy milyen az érzéked hozzá. Meg persze attól is, hogy mennyi időt kell tölts a mostani egyetemeddel, illetve mennyire fedi egymást a kettő, mert azért az jó, ha már ott is készülsz valamennyire.
Egyébként 14 félévet fizet az állam, szóval óvatosan használd el a féléveket, mert könnyen fizetősre lehet kerülni az orvosin :/
Sok sikert! :)
2/10 A kérdező kommentje:
Gyógyszerészhallgató vagyok. Köszönöm a válaszodat! Nagyon stresszben élek most emiatt. :/
2014. nov. 8. 19:25
3/10 anonim válasza:
Az kemény lesz :S de legalább tanulsz tárgyakat, amik nagyon jól fognak jönni :) meg gondolom az emelt kémiával sem lesz majd gondod ^^
Elhiszem, kitartást! :) Én is az orvosira készülök, bár én nem vállalom a szinkronegyetemet :D
4/10 A kérdező kommentje:
Hova szeretnél menni? :) Nem vettek fel elsőre? Most otthon vagy, és készülsz egy évig? Jó tudni, hogy más is van hasonló cipőben. :) Én a Debreceni Egyetemre járok. Tényleg nagyon kimerítő, de nagyon elszánt vagyok. Rengeteg az egyetemi teendő is, pl. kémia laboron, aztán este meg 10-ig 11-ig még tanulok az emelt bioszra. :D Szóval ez olyan kettős élet. Félek, hogy pont amiatt nem fog sikerülni, mert közben járok gyógyszerész szakra is. Van érzékem a kémiához és a biológiához. Könnyen tanulom szerencsére, csak mégsem volt elég pontom idén orvosira, mert átlagosan a többi középszintű érettségi 4-es lett, vagyis 6
2014. nov. 8. 19:45
5/10 A kérdező kommentje:
Hova szeretnél menni? :) Nem vettek fel elsőre? Most otthon vagy, és készülsz egy évig? Jó tudni, hogy más is van hasonló cipőben. :) Én a Debreceni Egyetemre járok. Tényleg nagyon kimerítő, de nagyon elszánt vagyok. Rengeteg az egyetemi teendő is, pl. kémia laboron, aztán este meg 10-ig 11-ig még tanulok az emelt bioszra. :D Szóval ez olyan kettős élet. Félek, hogy pont amiatt nem fog sikerülni, mert közben járok gyógyszerész szakra is. Van érzékem a kémiához és a biológiához. Könnyen tanulom szerencsére, csak mégsem volt elég pontom idén orvosira, mert átlagosan a többi középszintű érettségi 4-es lett, vagyis 60 és 70 % felettiek lettek. Hiába 5-ös lett a két emeltem, a többi lehúzta, de most duplázással akarok majd menni.
2014. nov. 8. 19:47
6/10 anonim válasza:
Be sem adtam, mert lebeszéltek róla.
Írok Neked privit :)
7/10 anonim válasza:
De miért kezdted el a gyógyszerészkart, ha nem is az akarsz lenni? És hogy gondolod, hogy egyszerre fogod tanulni a kettőt?... Még akkor is ha van több millió forintotok erre... nem igazán lehet összeegyeztetni.. ill ha sikerül, életed akkor sem lesz mellette 3-4 évig, szerintem nem éri meg... persze ha neked ennyire a karrier az első, esetleg.
8/10 A kérdező kommentje:
Nem a karrier fontos nekem, persze az is, én embereket szeretnék gyógyítani, és nagyon érdekel az emberi test minden részlete, a kislábújjától a feje búbjáig, minél jobban szeretnék róla tanulni, a lehető legrészletesebben, nagyon tetszik az élettan tárgy is, szóval ezt nem lehet megfogalmazni, szó szerint mindent szeretek benne, ez egy álom és szerelem is egyben, mert szívvel-lélekkel ezt tudnám igazából csinálni, azért kezdtem el a gyógyszerészit, mert mégiscsak ez áll legközelebb az orvosihoz, rokon szakmák úgymond, csak itt több a kémia, illetve, mert nem szerettem volna egy évig otthon lenni, a másik meg az, hogy ha nem mentem volna el gyógyszerészire, akkor sem lenne garancia, hogy felvesznek orvosira, valamit kell h kezdjek magammal, eddig sikerült összeegyeztetni az egyetemet az emeltre tanulással, mert pl egy sejtbiológia zh-m 84%-os lett, az azelőtt pedig 75%-os, valamint a kémia jegyzőkönyvek is sikerültek laborra, szóval nagyon elszánt vagyok és bízom magamban h lesz erőm végig csinálni az egészet, államin vagyok, és nincs több milliónk csak mondom
2014. nov. 8. 20:52
9/10 anonim válasza:
ha az orvosi a cél, bármilyen szakon pazarolni előtte a féléveket butaság... könnyen előfordulhat, hogy csúszol vmi miatt, és akkor máris ott a dilemma, hogy honnan szedj 1 milliót a hiányzó félévedre...
10/10 anonim válasza:
Én is ezt tamnácsolom neked, hogy már ne íratkozz be második félévrem ha telhesen biztos vagy benne, hogy orvosin akarod folytatni. Nem feltétlen a te hibádból, hanem rajtad kívül álló okok miatt is adódhat, hogy nem sikerül valamilyen vizsgád, és fizetned kell. Nehéz lesz azt az 1 millát összeszedni.. spórolj a féléveiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!