Hogyan tanuljak tovább? Úgy érzem nincs értelme az életemnek, kitől kérjek segítséget?
Én is így vagyok, múlt évben érettségiztem és azóta a 2. OKJ-ra járok. Az elsőt otthagytam, mert nem érdekelt, de a mostani is hasonlóan ...
Igazából az a nehéz, hogy egyrészről olyan szakmát kellene választani ami érdekel (legalább egy kicsit is) és ez mellett pedig piacképes is (ez pedig hihetetlen korlátokat szab). Nagyon nehéz dönteni, sőt, lényegében, ha nincs hihetetlen elhatározásod, hogy te xy akarsz lenni és a fizetés nem számít (például szociális munkás akarsz lenni annak ellenére is, hogy maximum éhen halni fogsz a leendő fizetésedből), akkor már csak reálos területek maradtak (mérnök, programozó, közgazdász (ugye az utóbbi is csak akkor, ha tudod finanszírozni, vagy sikerült összeszedned 460 pontot), talán még a tolmács is jó választás). Ha nem vagy jó matekból, nem érdekel, csak szenvednél vele az egyetemen akkor teljesen meg vagy lőve.
A szakmák közül szintén nehéz választani, sőt lényegében ami nem kőkemény kétkezű munka azokat nem is érdemes elvégezni, de még a normális keresett szakmákkal is csak filléreket tudsz keresni amiből minimális szinten megtudsz élni, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!