Miért választják annyian a kommunikáciot?
mrt kb alig kell vmit tanulni, és ha megkérdezik, hogy van-e főiskolai/egyetemi végzettsége, akkor igennel válaszolhat
ja és mert menő (nem tom miért, de nálunk nagy divat)
Elsős kommos vagyok, most vagyok túl egy féléven, hát voltak meglepetések, kiábrándulások.
A kérdésedre az én válaszom: mert sokan azt hiszik hogy az újságírás, rádiózás, tévézés könnyű munka és semmit se kell csinálni. "Írni meg mindenki tud", persze itt női lapokra és bulvárra gondolnak, nem egy kimerítőbb elemzésre, tanulmányra, esszére, kritikára. A szak meg felhígult, nagyon sokan jelentkeznek rá, és ezt ki is használják az egyetemek. Minden egyetemen indítanak komszakot, mert tömegesen fizetnek a költségtérítésesek. Melyik iskolának nem éri meg egy félévért beszedni 100 ezer feletti összegeket? Mi a csoportban 23-an vagyunk, ebből 4 embert vettek fel államira. Állami helyre sok pont kell, nagyon jó érettségim volt, nyelvvizsgám. A többiek közt azért van elég sok "gyengébb képességű" ember is, néha én szégyellem magamat miattuk mennyire síkak. Eléggé sajnálom hogy ez a közvélemény a kommszakról, pedig egy újságírónak műveltnek kell lennie, nyelvet beszélnie. Nem csak női magazinba írogató újságírók vannak... Szerintem nagyon kevesen szeretnének kultúrális lapokba írni vagy valami értelmesebb folyóiratba.Én levelezőn viszem tovább jövőre, illetve nappalin egy másik szakra felvételizek. Nem szeretnék erre alapozni, sok mindenkinek álomszakmája az újságírás. (köztük nekem is, de szerintem ez inkább önképzés kérdése)
Szorgalmi időszakban gyakorlatilag szinte semmit se kellett csinálni. Eleinte nagyon lelkes voltam, és ez egyre csak apadt a tanárok hozzáállását látva. Látszik, hogy ők se veszik komolyan ezt a szakot, úgy mint a csoporttársaim nagy része. A vizsgákba se szakadtam bele, volt olyan tárgy amit persze jobban megköveteltek. Év elején nagyon lelkes voltam, mint már mondtam, de egyre inkább nem hangoztatom milyen szakra járok...
A kérdés feltevést meg nem értem miért ilyenekkel foglalkozol, ha te nem tudod elképzelni hogy az legyél. Én se írtam ki olyat: Miért legyek mérnök? Mikor én pedig tudom, hogy abban nem remekelnék. Egyértelműen arra megy ki az egész hogy megint fikázzuk a kommunikációsokat.
Üdv,
KE-s diák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!