Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is felesleges...

Szerintetek is felesleges továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Úgy érzem magam,mint egy polihisztor túlságosan sok dolog érdekel de nem annyira részletesen. Most kihagytam egy évet,de ha tovább akarok tanulni bele kéne húznom.

Tehát járok most biosz tanfolyamra és érdekel nagyon meg szeretem is,jól is megy a biológia még a részletei is.

Ebből kiindulva jelentkezhetnék az érdeklődési körömnek megfelelően:

a.) ÁOK: ( általános orvosi) viszont ez teljes embert igényel és már teljesen elvesztettem az önbizalmam annyi sérelem ért az elmúlt években a családomban, a másik,hogy ott jobb esetben 6 évig nem lesz esélyem dolgozni és a szüleim ígyse nagyon akarnak eltartani :( amúgy pszichiáter lennék szívesen vagy kutatóorvos,neurológus,kardiológus szóval kb ezek érdekelnek.

akkor ott a FOK: hasonló presztízzsel,mint az orvosi csak 5 év több,ha szakosodni akarok csak egy a bökkenő,hogy nem nagyon tudom magam elképzelni szájakat turkálva.

akkor a másik a GYTK: ez nagyon érdekes pl, csak félek a kémiától nagyon, meg úgy érzem nem tudnám elvégezni

jelentkezhetnék simán biológiára is,de engem pont a gyógyítás miatt érdekel a biológia,viszont szívesen kutatnék genetikát,meg foglalkoznék neurobiológiával

a következő lehetőség pl. a pszichológia, őszintén megmondom ez érdekel a legjobban,de túlképzés van,sose lesz munkám és az emberek lenézik őket

ami még érdekel a közgazdaságtan, attól meg azért félek,mert ott is túlképzés van,túl matekos és nem annyira természettudományos,mint amilyen én vagyok.

Ha szakmát kéne választanom akkor szakács lennék,szeretek főzni persze ehhez ez marha kevés.

Érdekel minimálisan a fizika is.

Szóval ilyen tág érdeklődési körrel mit kezdjek magammal? Főleg úgy,hogy a szüleim nem támogatnak semmiben. Fontos lenne számomra,hogy később is legyen normális fizetésem meg szeretném élvezni is a munkám. Mit tegyek szerintetek? 19/L

2014. okt. 27. 10:44
 1/2 anonim válasza:

Szerintem érdemes lenne tovább tanulnod,ha ilyen tág érdeklődési körrel rendelkezel.Szerintem neked a legjobb választás az ÁOK lenne,ott is inkább a pszichiáter-neurológus kutató orvos felelne meg neked(azt írtad érdekel a pszichológia és ezek hasonlóságot mutatnak vele jobb fizetéssel),de ha tényleg ez az érdeklődési köröd valamint szeretsz ezzel foglalkozni akkor válaszd azt.Más téma az,hogy akkor tényleg 5-6 évre lenne szükséged ahhoz,hogy dolgozhass,de a szüleid azért ezt csak megértik.Ahogy a mondás is tartja:"Róma se egy nap alatt épült".

Tehát ezt kell tisztáznod szüleiddel,hogy igen te még 5 vagy 6 évet tanulni akarsz,hogy jól fizető,megbecsült munkád legyen!Most mivel lenne jobb,ha elmennél szakácsnak akik amúgy fele annyi se keresnek,mint egy pszichiáter,mellesleg van esélyed arra,hogy megbecsült munkád legyen.

Leegyszerűsítve:Mi érelme munkába állnod most,ha az a foglalkozás amit csinálsz még se érdekel annyira,mint az,hogy továbbtanulsz és ledoktorálsz?

Szerintem válaszd az ÁOK-ot abban nem csalódhatsz olyan nagyot és ezt beszéld meg a szüleiddel.

2014. okt. 27. 12:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! AZ a gond,hogy a szüleim hallani se akarnak róla :(
2014. okt. 27. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!