Nagyon kétségbe vagyok esve, minek tanuljak tovább?
Ha úgy állsz hozzá, hogy bezárkózol és előre elhatározod hogy senki sem tud tanácsot adni, akkor nem is annyira a pályaválasztással van a legnagyobb gondod. Pszichológus segítsége szükséges..
Ha meg csak bepánikoltál éppen akkor azért még itt is megpróbálhatod..
Érettségiztél? Ha igen milyen eredménnyel? Hol élsz jelenleg? Családodban van-e valamilyen foglalkozásban hagyománya?Nyelvet beszélsz-e? Jó-e a kézügyességed? Van-e pénzed(akár segítséged) vállalkozáshoz? Van-e jogosítványod autóra motorra stb? Ezernyi kérdést fel lehet tenni..ezek a nagyon alap kérdések egy pályaválasztásnál..
Ja és az érettségim így nézett ki:
Matek: 50 akárhány % na ezt iszonyatosan elcsesztem, ennyire hülye nem szoktam lenni
töri: 80%
irodalom:90%
emelt biosz is csak 50 valamennyi :( az írásbelim katasztrófa lett
angol: 60 valamennyi,de nyáron is már jártam angolra azóta szerintem elég sokat fejlődtem, menne a középfokú nyelvvizsga. Érdekelnek még a gazdasági szakok is,de ha oda akarnék jelentkezni akkor nagyon sürgősen el kell kezdenem matekozni,ezért is vagyok ennyire ideges most.
Jelentkezz újra érettségire (néhány tárgyból)
és javíts
A cél helyedben az lenne, hogy orvosi biotechnológia,vagy sima biotechnológia mesterképzést végezzek, esetleg epidemiológia mesterképzést.
Ezek mindegyikéhez jó alap egy biosz BSC.
Ha valami gyakorlatorientáltabb bsc-t akarsz akkor népegészségügyi ellenőr bsc vagy orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus bsc.
Igaz a népeü csak a sima biotechnológiára enged tovább a másik alapszak már az orvosi biotechnológiára és a sima biotechnológiára is enged tovább. Keresett szakemberek, tényleg a kutatás amiről a a biotechnológia szól.
Az a baj, hogy túlbonyolítod a dolgokat (kortársaid is ezt teszik). Orvosihoz tényleg kell a támogatás otthonról, azt mondtad nagyon kémia orientált szak nem jöhet szóba, pszichológiára meg nincs elég pontod..bár én helyedben hagynám a francba csak olyan izgalmasan hangzik (én már csak tudom)
Már alapszaknál azt hiszitek hogy itt minden eldőlt, ezért özönlötök a népszerű szakokra. Rendben van elszúrtad, de attól még kellett volna egy C és D és E terv a jelentkezési lapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!