Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tanuljak hatékonyan?

Hogy tanuljak hatékonyan?

Figyelt kérdés
Soha nem tudtam hosszú távra tanulni, kb. 1 hét alatt minden kimegy a fejemből. Nálam az nem működik, hogy átolvasom és megjegyzem. Akár 50-szer is átolvashatnám akkor se jegyeznék meg belőle semmit. Ráadásul egy tételünk van 5-6 oldal úgyhogy szerintem ennek bukás lesz a vége...

2014. okt. 12. 10:38
 1/4 A kérdező kommentje:
És a tanár azt mondta, hogy ebben az 5-6 oldalban minden lényeges, nem lehet lerövidíteni. Próbafelelésnél több, mint fél óra volt egy felelet ami elvileg max 10 perces lehet.
2014. okt. 12. 10:40
 2/4 Kim Bo Mao ***** válasza:
1x olvasd el az egészet és gondolkodj miről olvastál. Aztán oszd fel oldalakra és írj ki "kulcsszavakat" minden oldalról. (Pl.: bekezdésenként) Az a legjobb ha kijegyzeteled a lényeget belőle, hangosan olvasod, és közben próbálsz valamit hozzá kötni. Utóbbi a legfontosabb. Ha van alapod amihez kötni tudod, akkor könnyebb. Pl.: Amikor a francia költészetről tanultunk úgy kezdtem megjegyezni őket, hogy: 3 fickó volt, volt egy nagyon fiatal közülük aki a legidősebbel kavart, mert 2-en melegek voltak. Így máris érdekesebb, és tudod valahová kötni a fejedben. Ha személyes élményhez kötöd akkor még maradandóbb lesz.
2014. okt. 26. 17:07
 3/4 Kim Bo Mao ***** válasza:
Amúgy milyen tantárgynál? Mert ez a fél óra felelés nekem nagyon ismerős :D
2014. okt. 26. 17:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Gyors és gépírás.
2014. okt. 27. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!