Rendészeti főiskolára szeretnék menni, nyomozónak! Evvel kapcsolatban lenne pár kérdésem?!
1. A szemüvegeddel kapcsolatban nem tudok mit nyilatkozni, nézd meg neten, hogy gond-e, google a barátod!
2. Google
3. Nem hiszem, mert az alkalmassági vizsgán túl az alább felsoroltakból kell kettőt a lehető legjobban megcsinálni:
-belügyi rendészeti ismeretek
-magyar nyelv és irodalom
-matematika
-történelem
4. Nem tudom, de akkor lehet, eleve oda kéne valahogy eljutnod, mert itthon nyilván alapvetően a magyar jog megtanulásán és alkalmazásán van a hangsúly (bár én nem jártam NKE-re, javítson ki bárki, ha tévednék!), így ha Amerikában akarsz dolgozni, lehet, nem lesz sokban a segítségedre a magyar büntetőjog.
Látáscsökkenés - a nyers látóélesség (szemüveg, kontaktlencse nélkül) 0,3 vagy annál többnek kell lennie; ezen érték alatt alkalmatlan valaki rendőrnek. Ez nem azonos a dioptriával, de szerintem 3,5 szemüveg már alkalmatlan minősítést jelent. Megoldás lézeres szemműtét..
Fizikaira fel kell készülni. Pszichológiai alkalmasságin esnek ki sokan.
Ami viszont nem megoldható: Amerikában te sehogy sem leszel nyomozó/rendőr. Ugyanis a rendészti pálya állampolgársághoz kötött. Nálunk is és Amerikában is. Mire valaki megszerzi az amerikai állampolgárságot, már túlkoros rendőri képzéshez. A magyar rendőri képzés csak itt Magyarországon használható, sehol máshol nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!