Mit tegyek? (lent)

Figyelt kérdés

Tanulok. Oké... Nyelvi tagozaton vagyok, emelt óraszámban nyelv, és sajnos vele-járója, hogy minden más tantárgyból is +1 óránk van. Hétfőn, pénteken edzésre megyek, kedden 2 különórám van, szerdán hangszer, és anya szeretné, ha csüt.önként járnék úszni is. Négyes-ötös tanuló vagyok, de néha (félévente egyszer - vagy egyszer se) becsúszik egy hármas is... Már mondtam anyának, hogy én ezt nehezen győzöm, de tudom, hogy a tanulás nagyon fontos és a sportot sem szabad elhanagyolni, stb., ezt már megkaptam.(Egyébként apukám cégét vinném tovább, harmadik generációs cég, én lennék a negyedik). De annyira nehéz: egyszer volt, hogy olyan kimerült voltam, hogy az iskolában tesi után elájultam. Anya nem érti ezt, apa pedig mindig olyanokat vág a fejemhez, hogy "a cég is ezzel jár", meg "ennél csak nehezebb lesz", meg "ha nem tanulsz akkor hülye leszel és akkor nem lesz tiéd a cég", meg stb., és egyszerűen nem értik, hogy gyerekként még ezt nem bírom. Most kezdtem a gimit, ált.ban nem voltak ilyen különórák, szakkörök, csak a sulira kellett koncentrálnom.

Hogyan lehetne ezt megoldani úgy, hogy nekik is, nekem is jó legyen? Szerintetek?

Légyszi értelmes válaszokat! Előre is köszi :)

2014. okt. 1. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Valamiről mondj le. A hangszerről vagy a különóráról.
2014. okt. 1. 20:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem járj arra, mai nem érdekel (értelemszerűen nem a tanórára gondolok). Majd elfogadják idővel.
2014. okt. 1. 20:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, ha a szüleid jártak középiskolába, akkor tudniuk kellene, hogy az nem lesz jó semmiképp, hogy minden délután le vagy foglalva. Az lenne ideális, ha legalább 2-3 nap szabad lehetnél.

Azt tanácsolnám, hogy mondjuk a különórák inkább legyenek mondjuk szombaton, ha meg elkezdesz úszni járni, akkor azt bármikor lehet, így mondjuk lehetne vasárnap! Így maradna időd tanulni. A hétfő-péntek edzés maradna és akkor szerdán a hangszer.

Remélem tudtam segíteni!:)

2014. okt. 2. 15:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!