Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy döntsem el, milyen...

Hogy döntsem el, milyen egyetemre menjek? Félek nagyon

Figyelt kérdés

Tavasszal érettségizem, januárra azért szeretném már eldönteni, mégis mi lesz velem jövő szeptembertől.

De eddig fogalmam sincs róla. Már mindenki tudja az osztályunkba szinte, nekem csak annyi biztos, hogy egyetemre megyek. Viszont az nem, hogy hová...

Arra is gondoltam, hogy 1-2 évet esetleg utazgatással töltök külföldön, meglátogatom az európai, európán kívüli barátaimat/barátnőimet, pihenek kicsit. Viszont egész nyáron ezt csináltam, azzal a céllal, hogy így majd rájövök, mit akarok. Nem sikerült.

2014. szept. 27. 10:17
 1/3 anonim ***** válasza:
43%
hát ha ezt a kérdést a gyerkvállalás, nevelés kategóriában írtad ki, ráadásul kamasznak tartod magad, szerintem sehova ne m,enj továbbtanulni...
2014. szept. 27. 10:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Legjobb lenne egy pályaválasztási tanácsadóval elbeszélgetni. A téged jól ismerő szüleid, rokonaid, tanáraid, esetleg edződ is segíthet. Beszélgess velük arról, hogy mik az erősségeid. Nem mindegy az sem, hogy a választott pályán egyáltalán el tudsz-e majd helyezkedni (abban a régióban, ahol laksz vagy lakni fogsz).

Szerintem egy egész évet inkább később hagyj ki, ha már látod, hogy megy az egyetem. Így az utazást, barátozást összekötheted pl. azzal, hogy képezd magad, anyagot gyűjt a diplomamunkádhoz, esetleg egy külföldi intézményben is tanulj, stb.

2014. szept. 27. 10:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Próbálj meg abból kiindulni,h melyik tárgyak mennek jól. Ha nem jönne meg az ihlet februárig, add be a jelentkezésed olyan szakra, ami vsz menne. Sztem ne hagyj ki kapásból 1-2 évet, mert utána nehéz lesz újra belerázódni. Ha meg felvesznek vhová vagy megtetszik az adott szak, vagy úgy,h már jobban átlátod a dolgokat, 1 év után újra jelentkezel egy másik szakra. Nálunk anno többen is otthagyták a szakot egy év után, és váltottak. Nem azt kapták, amire számítottak, vagy a céljaik változtak.

Szerintem könnyebben tudsz dönteni is, ha bent vagy egyetemen, mintha csak utazgatsz - nem tudom,h ez miben is tudna segíteni.

2014. szept. 27. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!