Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha nem szeretnék egyetemre...

Ha nem szeretnék egyetemre menni, tényleg eláshatom magam?

Figyelt kérdés
2013. nov. 29. 17:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ki szerint kellene?

Szüleid vagy tanárod?

Most hányadikos vagy?

2013. nov. 29. 17:46
 2/15 anonim ***** válasza:
17%
Sajnos igen. akkor nagyon nehéz lesz elhelyezkedni.
2013. nov. 29. 17:46
 3/15 A kérdező kommentje:

11.-es vagyok. Hát szüleim,nagyszüleim szeretnék hogy menjek,a tanárok szerintem sz@rnak rá,hogy mi lesz velem.

Én viszont nem biztos hogy be akarom vállalni az estétől reggelig nyúló tanulást minden héten,mellette még dolgozzak is,ház köszönöm nem. Én valamilyen OKJ-s képzésen gondolkodtam.

2013. nov. 29. 17:49
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mi szeretnél lenni. Ha valamilyen szakmunkás, akkor nem diploma kell, hanem szakma.

-------

Általánosságban: mivel ma már rengeteg embernek van diplomája (legalább büfészakon), alapvetően hátrányba kerül az, akinek nincs. Nem azért kérik a diplomát, mert attól baromi fogsz érteni valamihez, hanem az egy előszűrő. Ha egy állásra pályázik egy diplomás is és te is, te el se jutsz az interjúig, ő viszont lehet, hogy igen. Ráadásul egy állásra nem is ketten jelentkeznek, hanem több százan (amiből valami alapján ki kell választani mondjuk 15-öt, akit behívnak).

TErmészetesen mindig van olyan, akinek diploma nélkül is sikerül, de kérdés, hogy te ehhez elég "tökös" vagy-e... Ez csak később dől el.

De jó lenne tudni, mi szeretnél lenni.

2013. nov. 29. 17:52
 5/15 anonim ***** válasza:
66%
Miért kellene mellette dolgoznod, ha egyetemre mész?
2013. nov. 29. 17:54
 6/15 anonim ***** válasza:
18%

De ugye azt tudod, hogy nem a tanároknak teszel szivességet? Nem az ő dolguk eldönteni, és tanulni sem.

Közben láttam, írtad az OKJ-t. Illúzióid ne legyenek, az OKJ van olyan kemény, mint az egyetem (sőt!). Ott 2 év alatt kell megtanulnod azt, amit az egyetemen 5 év alatt. Csak nem ad olyan megbecsült papírt. Viszont azért jó, mert utána is meggondolhatod és mehetsz egyetemre.

(Én OKJ-s könyvek készítésével foglalkozom, onnan tudom a tananyagot.)

4.

2013. nov. 29. 17:55
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

"Illúzióid ne legyenek, az OKJ van olyan kemény, mint az egyetem (sőt!). "

Ez jó vicc volt. Mondd már meg nekem, hogy egy orvosi egyetemet, vagy matematikusit mégis melyik OKJ helyettesíti.

2013. nov. 29. 18:21
 8/15 anonim ***** válasza:
16%

OKJ-n is lehet orvosképzésre jelentkezni? Nem is tudtam, bocsi...

Nyilván azonos területre gondoltam. Például pénzügyi-számiviteli ügyintéző OKJ - és gazdasági főiskola vagy Corvinus egyetem.

2013. nov. 29. 18:54
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Vagyis pont azt jelenti, hogy normális egyetemi szaknak nem létezik okj párja.
2013. nov. 29. 19:06
 10/15 anonim ***** válasza:
84%

A OKJ más. De manapság az is probléma, hogy "hemzseg" a sok egyetemi végzettségű ember, aki nem ért semmihez. Nekem is van bölcsész diplomám (is), tudom miről beszélek...

Viszont becsületes jó lakatos mestert vagy vízvezeték szerelőt alig találni.

2013. nov. 29. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!