Ha nem szeretnék egyetemre menni, tényleg eláshatom magam?
Azért ez nem ennyire fekete-fehér, mert bizony vannak munkahelyek, ahol elég jól lehet keresni (nem kiemelkedően magas fizetésre gondolok, csak olyanra, amiből már nyugodtan meg lehet élni), csak éppen ha egyetemi diplomád van, nem vesznek fel, mert "túlképzett vagy".
Sokat jártam ennek utána, mert tudom, hogy a szakmámban gyerekek mellett nehéz lenn elhelyezkedni...
Munkanélküli diplomás vagyok, lehet, hogy ki is kell mennem külföldre pár hónapon belül. Tényleg az a helyzet, ha fizikai munkát akarnék találni, akkor itt Magyarországon azzal utasítanának el, hogy túlképzett vagyok. Csak külföldön vállalhatnék testi munkát, bár nem tudom, milyent.
Tehát szerintem tanulj ki valami jó szakmát, ami érdekel! Asztalos vagy vízvezeték-, illetve gázszerelő jó lenne! Ha pedig a villanyszerelőit választod, akkor el kéne végezned egy villamos főiskolát, és az magasabb szint, mint a középiskola, de azért nem egyetem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!