Lehet e sikeres vizsgát tenni iskola nélkül?
"Adott pl egy iskola, legyen az akár egy egyetem. Ha nem jártam soha abba az iskolába, de odamegyek és fizetem utólag az x éves tandíjat"
- Életemben ilyen abszurd dologról még sosem hallottam. Gyakorlatilag kizárt.
Az egyetemeken több esetben lehetőség van ún. "elővizsga" tételére. Ez azt jelenti, hogy felveszed a tárgyat, és a szemeszter elején a tanárok előtt bizonyíthatod a tudásod. Amennyiben megfelelőnek találják, kollokválhatsz.
Azonban néhány tárgy esetén ez igencsak körülményes, pl. laborgyakorlatok, szakmai gyakorlat, szakdolgozat vagy egyszerűen testnevelés. Emellett meg kell küzdeni azzal a ténnyel is, hogy sok tárgy (leginkább a reál szakokon) egymásra épül, így nem tudod felvenni a többi tárgyat, hacsaknem tudsz szerezni írásos engedélyt a megfelelő osztályról.
Összefoglalva: elméletileg kivitelezhető, de a gyakorlatban nagyon gyorsan verd ki a fejedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!