Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen tanárnőről?

Figyelt kérdés

9. osztály, új iskola, új tanárok, első óra evvel a tanárnővel. Kérdéseket tesz fel mi meg nem tudjuk a választ (A régi isoklában nem tanultuk.) Elkezd szidni bennünket, hogy hogy lehetünk ilyen hülyék, meg hogy biztosan tanultuk, csak mi vagyunk ilyen idióták (igen, így mondta), hogy nem tudjuk. Pedig a fél osztály egy helyről jött, és senki nem tud róla, hogy tanultuk volna...

Eltelik az óra nagy része, aztán felírja a táblára a leckét, mi meg leírjuk. De nem magyarázza el, hogy megértsük. Hogy ne legyen félreértés, történelemről van szó, ami úgy gondolom, hogy olyan tantárgy, amelynél eléggé fontos lenne elmagyarázni a leckét, mert ezt meg kell érteni. Az előző töritanárnőnk mindig elmagyarázta, rendesen megértettük, és meg is tudtuk tanulni.

Aztán óra végén megkérdezi egy osztálytársam, hogy felelünk-e. Erre felháborodott hangnemben ordítja, hogy mit képzel, iskolába jöttünk, tanulni kell minden órára. Amivel egyet is értek: ha nem felelünk, akkor is kell tanulni. De ezt meg lehetett volna mondani normális hangnemben is.

Óra közben valaki mond valami vicces választ egy kérdésre. Ő nevet (eléggé furcsán nevet), és hát a nevetés könnyen terjed, mi is elkezdünk nevetni. Erre leordítja a fejünket, hogy mit is képzelünk mi, hogy nevetni merünk.

Úgy kezeli az osztályt, mintha mi valami hülyegyerekek lennénk, vagy mintha ő valami felsőbbrendű lény lenne. Kimegy az osztályból, mi köszönünk neki, hogy "Csókolom!", ő nem köszön vissza, pedig biztosan meghallotta. Valaki úgy köszön neki, hogy "Jó napot!", erre lekezelő hangnemben odavágja neki: "Kívánok", és elmegy.

Mielőtt arról lenne szó, hogy nem tiszteljük a tanárokat: Én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy a diák tisztelje a tanár, a tanár emberént kell kezelje a diákot. Mert másképp nem működik. És érdekes, hogy a többi tanárunkat tiszteljük, pedig ezen a töritanárnőn kívül is van néhány szigorú tanár. Talán nem velünk van a baj? :)

2014. szept. 24. 15:00
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell komolyan venni. Nekem is van egy olyan tanárom, aki mindenkit becézget (én neki CICUS vagyok 20 éves férfi létemre),alig tanít valamit és amit tanít az is értelmetlen.

Amíg nem tesz olyat, amiből neked hátrányod származik, addig hagyd figyelmen kívül. A töri pedig nem igazán magyarázós tárgy, csak az összefüggéseket kell látni, meg néhány évszámot beseggelni. Én mindig átaludtam a töriórákat, a dogáim 4-es 5-ösök lettek, az érettségim pedig egy erős négyes.

Csak neked lesz belőle bajod, ha harcolni kezdessz vele.

2014. szept. 24. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!