Ti mit gondoltok arról, hogy 50 órás közmunka szükséges a diákoknak az érettségihez?
Nagyon nem értek egyet az előző válaszolóval. Egyrészt ez nem rabszolgamunka. Ki kötelez arra, hogy leérettségizzél! Én orvosi egyetemen tanulok, minden nyáron van gyakorlatom, a hatodik év pedig végig gyakorlat. Egy árva vasat nem kapok érte. DE sokat lehet fejlődni, szakmailag és emberileg is.
A közmunkának nem az lenne a lényege, hogy a diák dolgozzon, hanem hogy tegyen a közösségéért.
Nézegettem, hogy milyen közösségi szolgálat lehetőségek vannak. Láttam olyat, hogy segédkezés állatmenhelyen, felolvasás idős embereknek idősek otthonában, önkénteskedés árvaházban, turista utak karbantartása (festés), az iskola sportpályájának fejlesztése, iskolai rendezvények szervezése, segédkezés sportrendezvények lebonyolításában... Ezek olyan dolgok, amik igenis hasznosak a közösség számára, és az egyén számára is. Továbbá az a baj sok mai fiatallal, hogy semmi tisztelet és alázat nincs bennük, és önmagukon kívül semmi nem érdekli őket. Ez a közmunka arra is jó, hogy letörje pár embernek a szarvát. A többieknek pedig lehet nagyon kellemes élmény is, ráadásul sok élettapasztalatot lehet szerezni, meg lehet ismerkedni érdekes emberekkel, esetleg új hobbit lehet szerezni...
Én jónak tartom és támogatom a kormány ezen kezdeményezését.
amennyire abszurd annyira felesleges az egész.
Teljesen igaz aki azt mondta h rabszolga munka, és hogy azért találták ki, hogy ezzel is munkaerőt ( konkrétan a 8 ált. spóroljanak meg) 30 főként 1 embert jelent. ne vitatkozzatok, kiszámoltam.
Én közmunkás vagyok, de ha rajta múlna, egy vonallal a fenébe kihúznám az egészet végérvényesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!