Miért nem lehet olyan középiskolai történelemtankönyvet írni, amiben minden benne van?
Nemrég emelt érettségiztem, és a készülés közben vettem észre, milyen hiányos tankönyvet adtak. A műszakis tankönyvre gondolok, de nem a szép,színes ábrákkal telire, hanem arra, ahol majdnem minden fekete-fehér, és tele van forrásokkal. Olyan fontos fogalmak hiányoznak mint pl Harmadik út, Führer- elv. És nem arról van szó, hogy nem tudnám a történelmet megtanulni? nagyonis jól tudom tanulni, csak nehezebb úgy, ha egy csomó fontos információ, ami az emelt szintű érettségihez kell, nincs benne a tankönyvben. Vizuális típus vagyok, és az olvasott anyag marad meg legkönnyebben a fejemben. és a tanár sem említette sem a Führer-elvet, sem a harmadik utat, stb...
Tehát nem értem, miért kell borzolni a diák idegeit, hogy egy csomó infó nincs benne a könyvben, hanem az idejét kell vesztegetnie, hogy nagy nehezen utánanézzen, amivel sok időt veszít. Mennyivel könnyebb lenne egy olyan tankönyv, amiben MINDEN benne van. Bővel elférne benne. És ha már egyszer úgyis negyvenezret kell a könyvekre fizetni, akkor legalább megérje az árját.
Sokan mondják, hogy gondolkozzak, De a törisek nem jól matekból, ahogy én sem, így a történelemfeladatok, nem lennének szabad, hogy matematikai jellegűek legyenek. Ha gondolkodni kell, először a módját tanítsák meg, és azt, hogy mit kell gondolni. Ja, és a Szent Szövetségről is majdnem minden rendbe van, csak pont az hiányzik, hogy kik a tagországok.
Igen, de egy középiskolásnak máshogy fog az agya, neki még egy csomó más töris tárgya van, ezért kell egy minden adatot tartalmazó könyv. 200 oldalban simán elférne.
Az háborít fel, hogy az OM képes még a Szárays könyvnél is silányabbat kiadni, hogy butítson minket. Ezért egyszer én fogok egy olyan könyvet kiadni, amelyben semmi sem fog hiányozni, és ezt ellenőrizni fogom, hogy ha valami olyat tesznek be az érettségi követelményekbe, amely nincs egy kyynvben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!