Jogilag lehetséges e ez?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Olyanokat kérdeznék akik értenek is a joghoz. Van e arra lehetőség, hogy a 8. évfolyam végzése mellett valaki elvégezze a 9.-es évfolyamot egy év alatt. Majd miután felvételt nyert, letegyen egy osztályozó vizsgát és 10. osztályba lépjen tovább. Én nem tudok róla hogy tiltaná e ezt a köznevelési törvén. Lehetséges ez?
2014. aug. 28. 22:46
1/6 anonim válasza:
Erre lehetőséged semilyen formában nincs:) Magániskolák vannak,ahola (z),tehát a gimnáziumi éveket akár két év alatt is eltudod végezni,és érettségizni tusz,erről kimondotan törvény valóban nincs,de ha figyelmes lennél,azt irja elő,hogy 16 éves korodig vagy tanköteles,és ha 8-os vagy akkor nyilván nemlehet a 9-es évfolyamot elvégezni,csak azután ha a 8os követelményt sikeresen teljesitetted:) (erre az is tudja a választ aki speciel nem ért a joghoz..:D)
2/6 anonim válasza:
Lehetséges természetesen, erre a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet - nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló rendelet- ad lehetőséget.
Részlet szabályok az iskola határozza meg. Itt egy példa rá hogyan. annyi biztos hogy kinek engedélyezik az osztály ugrást elsősorban a tantestületnek, illetve az igazgatónak van döntési joga.
3/6 anonim válasza:
Pont a 8. és 9. között nem lehetséges, hiszen ez két különböző iskola (kivéve ha 6 vagy 8 osztályos gimibe jársz), és ahhoz, hogy levizsgázz a 9.-ből, először oda fel kell hogy vegyenek, de egyszerre két iskolába nem járhatsz. Amúgy elvileg lehetséges az ilyen, akadnak zsenik.
4/6 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam meg. Tehát, normálisan tanulom az iskoláva a 8.-os évfolyamot. De emellett magántanárral a 9.-eset. Felvételizek, és ha felvételt nyertem, leteszek egy 9.-es osztályozó vizsgát. Ha ezen átmentem akkor 10.-be léptetnej
2014. aug. 29. 08:13
5/6 anonim válasza:
Úgy elvileg lehetséges, ha az iskola hajlandó augusztusban leosztályozóvizsgáztatni mindenből. Akkor a 10. tanévet kezdheted, de az iskolát semmi nem kötelezi erre.
6/6 A kérdező kommentje:
Haverom az igazgató ;)
2014. aug. 29. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!