Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez így jogilag lehetséges...

Ez így jogilag lehetséges (lenne)? Van ilyen?

Figyelt kérdés

A következő a dilemmám:

most járok egy adott egyetem adott szakára (nappalin, államin, első éves vagyok). Azonban felvételizem egy másik egyetemre (egy másik városba).

A ?-em: ha én a mostani szakomon a mostani félévet záró vizsgaidőszakban ösztöndíjra esélyes eredményt mutatok fel, DE viszont 2012.szept.-étől egy másik intézményben folytatom - vagy inkább kezdem el - tanulmányaimat, akkor ha az előző félévemre ösztöndíjt ítélnek meg, akkor azt kapom vagy nem kapom?

Kapom, ha csak "szünteltetem" a tanulmányaimat az előző helyen?

Vagy nem kapom, se így, se úgy, ha másik egyetemre beiratkozom?

Remélem, - ha bonyulult is- kivehető, mi a kérdésem. :)

2012. márc. 27. 13:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Az ösztöndíjat az adott egyetem adja.

Tehát ha te a 2011/2012 tavaszi (azaz jelenlegi) félévében szuper átlagot produkálsz, amiért magas ösztöndíj jár, azt csak akkor kapod meg, ha a következő (2012/2013 őszi) félévben is aktív hallgatója leszel az adott egyetem adott szakának.

Ha közben egyetemet váltasz, akkor nulláról indulsz megint.

Az ösztöndíj az adott félévre jár, és csak azért számít az előző féléves átlag, mert valami alapján szét kell osztani a keretet.

Ha szünetelteted a tanulmányaidat (vagyis passzívra mész), akkor sem járnak juttatások.

2012. márc. 27. 13:12
 2/3 A kérdező kommentje:

értettem

Köszönöm a gyors reagálást.

Hasznos volt, és abszolút válaszadó.

2012. márc. 27. 13:27
 3/3 A kérdező kommentje:
azért jó lett volna... :/ :)
2012. márc. 27. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!