Jogilag ez lehetséges vagy létezik?
A szerződésben ez áll: Jelen szerződés meghatározott időre 2013.december 31. napjáig jön létre. E határidő leteltével Tulajdonos és Albérlő a szerződés megszüntetését vagy hosszabbítását újratárgyalhatja.
Mi nem tárgyaltunk újra semmit, nem kötöttünk 2014-re szerződést,a főbérlő egy sót sem ejtett erről. Kiköltöztünk a lakásból, mivel sajnos problémák adódtak az életükben, egy hét alatt elhagytuk a lakást. A főbérlő most meg kiakarja velünk fizettetni a felmondási időt. Holott nekünk 2014 január óta nincs szerződésünk. Megkértem hogy azért ne csapjon már hozzá 1 hónapot,mert még szerződésünk sincs.
Erre Ő ezt válaszolta: A bérleti szerződés szólhat határozott vagy határozatlan időre. A határozott időre kötött bérlet határozatlan idejűvé alakul át, ha dolgot a bérlő a bérleti idő lejárta után tovább használja és ez ellen a bérbeadó 15 napon belül nem tiltakozik.
Igen, így van, ahogy elmondta:
PTK. 431. § (2) Határozatlan időtartamúvá alakul át a határozott időre kötött bérlet, ha a bérleti idő lejárta után a bérlő a dolgot tovább használja, és ez ellen a bérbeadó tizenöt napon belül nem tiltakozik.
Csakhogy ez nem vonatkozik rátok, mert ti nem használtátok tovább.
Használtuk a lakást csak a felmondási időt nem tudtuk megvárni mert tényleg gyorsan ki kellett költözni.
Ilyenkor mi a teendő?
#2!
jogos a bérbeadó követelése.
a PTK. 431. § (2) alapján, Határozatlan időtartamúvá alakul át a határozott időre kötött bérlet, ha a bérleti idő lejárta után a bérlő a dolgot tovább használja, >>>és ez ellen a bérbeadó tizenöt napon belül nem tiltakozik<<< ...tiltakozott?, ha nem fizetni kell.
Ja, csak mostanában költöztetek ki? Akkor jogos a követelés.
Én úgy értettem az egy hetet, hogy a szerződés lejárta (dec. 31.) után egy héttel költöztetek ki. Akkor nem lett volna jogos, kellett volna hozzá a 15 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!