Létezik reinkarnáció lehetséges az újjászületés vagy ez csak egy hitt mondhatnám így is egy oltári baromság?
Csak egy hit. Ezt a buddhista papok találták ki, hogy a páriák elhiggyék, hogy majd maharadzsának fognak újjászületni.
Senki nem tudhatja, hogy mi van a halál után. Igaz, vannak akik ebből jól megélnek.
#1 megadta a reinkarnáció kitalálásának okát. Az embereknek szükségük van hitre, mindenki hisz valamiben. Van aki vallási mendemondákban, vagy aki az ufókban, van aki szimplán csak abban, hogy később jobb lesz a helyzet, a körülmények. Hit nélkül az ember elvész. Tehát a hit nem egy oltári nagy baromság, hanem minden ember életének a szerves része valamilyen formában.
Egyébként azért olyan sikeres a reinkarnáció eszméje, mert semmiféle módon sem lehet sem cáfolni a létezését, sem bizonyítékot felmutatni az ellenkezőjére. A tudomány egyszerűen nem tud mit kezdeni vele, legfeljebb azt tudja bizonyítani, hogy fizikailag nem létezik a lélek különálló dologként az emberi testen belül, tehát semmi fizikai dolog nem hagyja el azt annak halála után.
Ami még érdekes, hogy ahány ember, annyiféleképpen tudja a reinkarnáció részleteit. Van, aki hiszi, hogy még a köveknek is van lelkük, van aki szerint csak az állatoknak, és a növényeknek nincs lelkük, van aki szerint csak az embernek van lelke. Van aki ezüstszálakról vagy mikről beszél ezzel kapcsolatban, van aki szerint az agyban van egy lélekközpont, van aki szerint a szívben lakozik a lélek. Nincs két reinkarnáció-hívő, aki mindenben ugyanúgy vélekedne a reinkarnáció minden részletéről. Számomra pl. már ez hiteltelenné teszi az egész dolgot.
09:05,
Téged lehet, hogy a vallás tart vissza a tömeggyilkosságtól, engem viszont az emberségem és az erkölcsöm, holott velejéig ateista vagyok :)
Kérdező,
Eddig se a lélekre, se a vándorlására semmiféle bizonyíték nem volt. Az előző életes történetek legnagyobb része sem kapcsolódik a valósághoz, vagy nagyon könnyen magyarázható reinkarnáció nélkül is.
Hinni mindenki abban hisz, amiben akar persze, de a lényeg - egyelőre semmisem utal arra, hogy valóban létezne a halál utáni újjászületés.
Sir B..
Remélem híreszteled is az ateizmusod,mert én is ilyesmi vagyok.Jobb ha az ember hisz valamiben,mert attól fél is!Ez vonatozik minden megmagyarázhatatlan dologra is!A mai ünnep is miről szól?Na nem a "made in Kína" milliárdossá tételére gondolok:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!