Diszkalkuliás papírt elfogadnak pótvizsga után?
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet,hogy 2napom van pótvizsgáig amire kötelező lenne elmenjek,de közben voltam még nyár elején diszkalkuliás vizsgálaton,aminek viszon még mindig nem jött meg az eredménye,ezért ha esetleg sikerül és megkapom a felmentést de mondjuk 29.én,akkor azt úgy számolják hogy nem kellett volna pótvizsgára menjek vagy akkor már mindegy?? előre köszönöm a hasznos válaszokat2014. aug. 26. 11:03
11/13 anonim válasza:
Nem én vagyok a kérdező, de az itteni kérdésekből az derül ki, hogy kegyelemkettesekkel átengedik őket, esetleg csak a javító vizsgán. A tanárok közül meg sajnos sokan, bár egyre kevesebben, nincsenek tisztában a diszkalkuliával, nincs ilyen irányú képzettségük, megkérdőjelezik a létezését is. Ilyen problémával nem küszködő embernek tényleg nehéz elképzelni, hogy valaki számára a szám alapvető fogalma is kínaiul van.
12/13 Andizsuzsi válasza:
De, tisztában vannak vele. Én ált. iskolában vagyok iskolatitkár, kis, falusi iskola, de itt az a gyakorlat, hogy mindenkit a lehető leghamarabb elküldünk vizsgálatra, akiről felmerül a gyanú, hogy tanulási problémája lehet. Azt nem lehet mondani, hogy a tanítók nincsenek vele tisztában. Azt inkább, hogy igyekeznek nem foglalkozni vele, mert a "papíros" gyerekek külön törődést igényelnek, a felmentésüknek/könnyítésüknek megfelelően külön kell őket számon kérni, és ez plusz munka. De eléggé elkeserítő, hogy gyerek esetleg a középiskoláig úgy eljut, hogy senkinek sem jut eszébe őt vizsgálatra küldeni. A diszkalkulia felsőben már nem csak matekon, hanem gyakorlatilag az összes tanórán, ahol bármit számolni kell, kibukik.
13/13 anonim válasza:
Amikor még én jártam iskolában, akkor még nem volt ennek fogalma. Diszlexiámmal 6.-ban mentettek csak fel, egy tanárnak sem tűnt fel, hogy keverem a betűket, alsóban senkinek nem tűnt fel, hogy alig javul az olvasásom, írásom. Mert nem tudtak a tanárok erről a dologról. Édesanyánk is tanár volt ő sem tudott róla, mert mondta, hogy amikor ő járt fősulira ilyenről nem tanítottak semmit. Persze az ő korosztály a már nyugdíjban van azóta, és gondolom már másként működik a pedagógiai képzés. Amikor érettségi előtt álltam én is buktam, csak én angolból, akkor kértem újra a felmnetésem nyáron, hogy a pótvizsgát és a nyelvtanulást megússzam. Mondanom sem kell, a tanár mindenáron buktatni akart, mivel a felmentés nem az előző évre szólt, hanem az akkorira és szerintem nagyon nem fogadta el ezt a diszlexia dolgot sem. Ment a huzavona, a gyomrom görcsben... Végül az osztályfőnökömnek örök hálám! :) Beszélt az igazgatónővel és nem engedte, hogy megbuktasson a nyelvtanár így mehettem tovább és mily érdekes, majdnem minden tárgyból 1 jeggyel jobb lettem, ahogy az angol tanulással való időtöltésem megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!