Mit tehetek ebben az esetben, teljesen pánikolok?
Figyelt kérdés
Potvizsgára kell menjek és még pár nap van addig,de valahogy a leckéket nem tudom megtanulni.Nem tudom,hogy hogy tanuljak,hogy könnyen megjegyezzem a leckéket és,hogy valamivel öztönözzem is magam a tanulásra.Teljesen pánikba vagyok esve,nem tudom,hogy mit tudjak csináli,hogy könnyen felfogjam a leckéket.Megkérek mindenkit,hogy akinek van valami ötlete az segitsen,mert most nagy szükségem lenne a segitségre! :(2014. aug. 25. 13:02
1/3 anonim válasza:
Csodamódszer nincs, ezt előre mondom. Nem fog beleszállni a tudás a fejedbe csak úgy, mindenképp meg kell tanulni.
Amit tehetsz, az az, hogy megfigyeled, mi segít a koncentrálásban és mi akadályoz. Van, akinek az segít, ha elszigeteli magát, vagy elmegy könyvtárba, hogy ne legyen kéznél a kaja meg a számítógép. Minimalizáld az elcseszett időt. Ha kell, tanulj kevesebbet, de akkor rendesen odafigyelve. Nekem a legrosszabb az szokott lenni, amikor órákat, napokat töltök úgy, hogy "tanulok", de közben mindenhol jár az eszem, csak ott nem, és minden lehetőséget megragadok, hogy valami mást lehessen csinálni.
2/3 anonim válasza:
Azt hiszem, egyetlen jó ösztönző lehet, hogy át akarsz menni a pótvizsgán. Nem lehet könnyen felfogni a tanulnivalókat, mindenki megadja az árát. Csak aki módszeresen teszi, sokszor kicsit fizet, aki egyszerre akarja, egyszer nagyot. A fő dolog, hogy értsd, amit olvasol. Ennek eldöntéséhez fogalmazd meg a saját szavaiddal. Nem mindent, csak a lényegét. Ha érted, sikerül. Ha nem érted, meg kell keresni, mit nem értesz, és korábbi tankönyvben utánanézni. A pánik oka, hogy érzed, minderre kevés az idő. De akkor sincs más mód.
3/3 anonim válasza:
Próbálj meg úgy tanulni, hogy magadra csukod az ajtót és egy órát tanulsz egy órát pihensz. Ne próbáld a hosszú szabájt egyszerre bemagolni. Bontsd kisebb részletekre és ha egyet biztosan tutsz akkor menj a következőre. Este lefekvés előtt olvasd át néhányszór a megtanultakat és reggelre jobban fog menni. Nekem ez bevállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!