Mégis milyen foglalkozást válasszak?
Szerintem tanárnak menni mostanság elég merész vállalkozás.:) Ha nagyon nem tudsz dönteni, szerintem vegyél elő egy újságot és nézd meg, mely szakmákat keresik a legjobban.
Én most megyek 12-be. Egészségügyben tanulok és ezt tudom ajánlani is ha érdekel. Egyes kórházak osztályain dolgozói hiány van, Védőnőként sok helyen tudsz elhelyezkedni, és sok olyan ága van, mellyel magán vállalkozásba is kezdhetsz. ( pl.: Kisgyermek- és csecsemő gondozó/szakma/, gyógytornász, gyógypedagógus /diploma/ stb.)
ne azt nézd, hogy milyen tantárgy megy. Először magadban keresgélj, hogy milyen jellegű munkát szeretnél, ülős, menős, nyüzsgős, csendes, emberekkel, állatokkal, tárgyakkal való kapcsolatokat..
Így szűkítsd, aztán utána nézd meg, hogy ahhoz mit kell tanulni, elsajátítani.
Ha kimondottan tantárgy érdekel, az viszont valamilyen tanári , vagy kutató , elméleti pálya..
www.palya.hu
Ezen az oldalon vannak ilyen tesztek, hogy kiadja melyik munka lenne jó neked, az érdeklődési köröd alapján.
Vagy keress rá a neten: pályaválasztás - hátha találsz neked tetszőt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!