Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Minden egyetemen ennyire...

Minden egyetemen ennyire lazán kezelik a a feladataikat a dolgozók? A határidő csak dísznek van, amíg nem a hallgató mulaszt?

Figyelt kérdés
Hivatalosan kiadott infók szerint mától van záróvizsgára jelentkezés. Ennek ellenére órák óta nem lehet jelentkezni, mert nincs fent a szükséges űrlap. Mivel még nincs tanév, elérni lehetetlen őket, az ország másik felén vagyok - na nem mintha személyesen be lehetne jutni. Csak engem bosszant az ilyesmi?
2014. aug. 21. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:

következő hétfőig leállás van az egyetemeken

nem dolgozhat hivatalosan senki

ezért ha akarja sem tudja feltenni az illetékes

ennyi

2014. aug. 21. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez más egyetemekre is jellemző. (én két egyetemről tudom saját tapasztalatból hogy hasonlóan mennek az admin dolgok)

De gondolom hogy nem dolgoztál még egyetemen admin munkakörben sosem. egyből azt feltételezed hogy a dolgozók lazán kezelik a dolgokat és lusta nemtörődömök. Lehet hogy igazad van és ez van, de lehet hogy nincs..egy munkahelyen ha valami nem flottul megy kívülálló számára akkor nem biztos hogy a dolgozók hibája. több munkahelyemen nézett ki így a dolog kívülálló ügyfél számára hogy mi egy alig dolgozó lusta emberek vagyunk a valóságban meg pisilni se nagyon volt időm munkaidő alatt ezer okból..

szóval: Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

2014. aug. 21. 10:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Speciel épp dolgoztam már ilyen munkakörben, ezért nem fér a fejembe, hogy csinálhatnak meg itt ilyen dolgokat.

És még a leállás sem igaz, mától már munka van. Tudom, hogy rengeteg dolguk van, de elhihetik ők is, hogy nekem sem ez a legjobb dolgom.

Ha meg jövő hétfőig nem lenne elérhető senki, abból botrányt csinálnánk, ugyanis ez a hét csak a jelentkezés... ha nincs bent senki, aki kezeli a (rendszerint) fellépő problémákat, akkor miért mostanra rakták a határidőt? A vizsga még jóval odébb lesz, nem lenne ez annyira sürgős.

Azért megnyugtat, hogy máshol is ilyenek, de jobb lenne, ha nem ez lenne a norma. Ha én ennyire slendriánul végezném a munkámat, hamarosan állhatnék a munkaügyi előtt.

2014. aug. 21. 10:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Látom nem értetted meg, én nem azt írtam hogy slendriánul végzik a munkájukat, hanem azt hogy nem tudhatjuk ...................................

(csak azt írtam hogy nekem is sok bosszankodásom volt a To-val...)

2014. aug. 21. 11:12
 5/9 A kérdező kommentje:

De, én nagyon is jól értettem és alapvetően igazad is van. Bár attól a jogom még ugyanúgy megvan bosszankodni, nem? Én kénytelen vagyok itt ülni a gép előtt, mert le kellene tudnom a jelentkezést még ma.

Magyarázhatják a bizonyítványukat, de szerintem úgy fair, hogyha engem kötnek az általuk szabott határidők, akkor őket is. De legyen, sok a dolguk, rajtuk kívül álló hiba miatt nincs fent az űrlap, emberek, tévedhetnek, technikai probléma is adódhatott, ezzel semmi probléma. De se emailen, se telefonon nem sikerült még őket elérnie senkinek (nyitvatartási időben!), legalább felvennék, vagy írnának egy rendszerüzenetet, hogy tudnak a dologról és intézkednek, várhatóan x óra múlva működni fog rendesen. Ezzel a saját dolgukat könnyítenék meg, mivel nem hívogatná meg üzengetne nekik mindenki folyamatosan.

Jóhiszeműen feltételeztem, hogy a honlapon írt dátum téves és ma még tényleg nincs munka, ahogy írtátok, de a porta azonnal felvette és mondták, hogy igen, bent vannak a tanulmányin. Szóval tényleg nem értem a dolgot, de biztos csak az én munkahelyemen mások az elvárások.

Na mindegy, valaki helyi talán személyesen tud intézni valamit délután, én meg remélem, hogy időben sikerül megoldani mindent. De a bosszankodáshoz való jogomat fenntartom. :)

2014. aug. 21. 11:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Változó hogy meddig van leállás

van olyan egyetem ahol hétfőig van leállás. Ez van és kész

természetesen a szabadság keret terhére.

Aki ma kezdett el dolgozni annak először utol kell magát érnie hogy aztán az aktuális feladatokkal foglalkozzon.

A másik dolog az hogy az egyetemek még sok tekintetben XX. századi módszerekkel dolgoznak amitől a többség szenved, de vannak akik ennek köszönhetik az állásukat. Így a változtatás nem egyszerű.

Szóval nem biztos hogy hanyagság van a háttérben. Így működnek az egyetemek és az illetékesek kezét is megköti a működési rendszer.

2014. aug. 21. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy számlakérő formanyomtatvány egy budapesti egyetemen kb. 6-7 kézen megy át mire kiállítják a számlát, ahelyett hogy helyben kiállítanák ahol az igény keletkezett. :DDDD

Kb. ehhez igazítsd a gondolkodásodat :))))

2014. aug. 21. 12:20
 8/9 A kérdező kommentje:

Hát biztos igazatok van valahol, csak azt nem értem, hogy akkor mi a fenének mostanra rakják a határidőt? Biztos vagyok benne, hogy a jelentkezés után is még rengeteg tennivalójuk van a dologgal, de még jó néhány hét van a vizsgák előtt, akkor miért nem rakják olyan időpontra, amikor valaki tud intézkedni is?

Egyébként azóta felkerült a kérdéses nyomtatvány. Hogy még viccesebb legyen, úgy néz ki a szakokat nem rendelték hozzá, és így még mindig senki nem tudja kitölteni és még mindig nem veszik fel a telefont se (ez mondjuk engem nem lep meg, ebédszünet van én addig nem is erőltetem). Fele ennyi munkájuk nem lenne, ha kis odafigyeléssel csinálnák és nem kéne mindent 2-3 alkalommal megtenniük. Na mindegy.

Általában csak legyintek az ilyenekre amúgy, de most nagyon felbosszantottak.

(bónuszként meg mert már nem tudok mit csinálni a bosszankodáson kívül: itt ülök a szőnyegen a laptoppal egy költözés kellős közepén, a cuccokat már az új lakásban kéne pakolnom, de amott meg leghamarabb jövőhéten jönnek netet bekötni. Tehát még csak állandóan nézegetni sem tudom majd. Persze ez egyéni szocproblémám, nem is kérek kárpótlást miatta, de elég sok kellemetlenségtől kímélnének meg, ha a határidőt tartották volna.:( Bezzeg ha akármi okból én késnék, akkor késedelmi díjat kellene fizetnem.)

2014. aug. 21. 12:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Ahogyan az előttem szólók is jelezték már: ez Magyarország.

Amiért olyan nálunk az ügyintézés amilyen, abban biztosan van dolgozói nemtörődömség is, ahogyan okolhatók a belső szabályzatok és folyamatok is és az adminok túlterheltsége is (mivel M.o.-on kizárt, hogy bárhol is az optimális foglalkoztatotti létszámmal dolgoznának; így előfordulhat, hogy a legnagyobb jóindulat mellett sincs rá mód). Gondolom; nem kevés lehet a különeljárási díj, illetve a különeljárásban a tantárgy felvételi díja sem (ha kicsúszol a határidőből) - lehet, hogy csak bevételt kreál magának az intézmény (sok kicsi sokra megy). Nem tudom. Informatikai probléma (pl. leterhelték a hálózatot)?

2014. aug. 21. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!