Ha egy évet most lehúznék egy egyetemen, de jövőre be szeretném oda adni, ahova most nem vettek fel, akkor is kifizeti az állam az új szak összes évét, vagy csak egyel kevesebbet?
6 éves osztatlan képzésű szak gondolom orvosi lenne...
Azért lenne fontos ez az infó, mert ebben az esetben az állam 14 félévet támogat, nem csak 12-t.
Szóval van rá esélyed hogy az egyetem alatt végig államilag támogatott legyél, viszont 2 féléved már el lesz használva a 14-ből a másik egyetem miatt.
Ergo: nem csúszhatsz, orvosin az nem kis hátrány...
2-es vagyok, nincs mit, és sok sikert a terveidhez :)
Anno bekerültem én is általános orvosira, de egy év után abbahagytam, nem volt nekem való, érdekelt mindig is ez a szakma, de nem tudtam azokat az áldozatokat meghozni érte, amit meg kellett volna...
Aki bejut államilag támogatott osztatlan általános orvos képzésre, 14 félévig lehet támogatott, amiből természetesen lejön mindazon féléveknek a száma, amit máshol töltött el az ember...
Te esetedben tehát 12 félév maradna, pont annyi mint amennyi ideig a képzés tart.
Én elvégeztem egy alapszakot 6 félév alatt, plusz a mestert el akarom végezni 4 alatt, 2-t elhasználtam az orvosin, ez 12, tehát ha nem végzek időben a mesterszakomon, fizetnem kell, viszont ha újra az orvosira jelentkeztem volna, és fel is vennének esetleg, akkor 2 plusz 6 félév után még lenne 6 félévem (nem 4) államilag támogatottként, mert osztatlan orvosképzésről van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!