Ti hogy bírtátok elviselni az érettségi stresszt?
Jövőre érettségizem, orvosnak készülök és nagyon sokat kell még tanulnom sajnos. Nagyon stresszelek, minden nap, egész nap és nagyon félek. Már most elkezdtem tanulni kémiára és bioszra minden nap. Kérlek, segítsetek, hogyan éljem túl ezt az időszakot? Ti mit csináltatok ilyen helyzetben?
(Tudom, nem éppen ebbe a kategóriába való ez a kérdés, de nem találtam mást, bocsi).
Köszi a válaszokat előre is!
Ha ennyire izgulós vagy, szedj vmilyen homeopátiás szert, ami megnyugtat, mert így kicsinálod magad.
B6, Magnézium stb.
Én kicsináltam magam.
Nagyon rosszul megy a tanulás, 1-1 tétel akár 5-6 óra is, főleg a matek.
Minden tanár mondta, hogy nem fog menni, meg, hogy lássam be, hogy nincsenek meg a képességeim, iratkozzak át egy gyengébb iskolába vagy ilyen kisegítőős iskolába.Én matekból fel voltam mentve, így biológiából érettségiztem.
Lassan kezdtem elhinni, amit a tanárok mondanak, amikor anyukámat behívták fogadóórára, neki is mondták, hogy nem fog menni, így mikor hazajött hatalmas veszekedés volt, hogy ő nem akar ilyen h-ülye gyereket. Ez egyre jobban bennem volt, túráztattam magam éjjelente, hogy miért pont én stb.
Ennek az lett a vége, hogy mikor május lett és elkezdődtek az írásbelik, már folyamatosan rosszul voltam, szédültem, nem aludtam, elkezdett szúrni a szívem nagyon, cukor és vérnyomás problémáim lettek.
Éjjelente nem aludtam csak 2-3 órát, folyamatosan felriadtam, mert azt álmodtam, ahogy mondják, hogy nem sikerült stb.
Aztán jött a szóbeli előtti 1 hónapos szünet, ott tanultam éjjel-nappal, próbáltam futni, tornázni, de nem ment már, nem volt erőm, a gyomrom összeszűkült, itthon bolondnak, nem normálisnak néztek, így nem jöttem már ki a szobámból sem, nem vacsoráztam velük stb.
Eljött a szóbeli napja, 10kg-val könnyebben, sápadtan, betegen, pont megvoltam fázva.
Mindenki szörnyülködött, hogy mi van velem, hogy nézek ki stb.
Aztán nem reggeliztem, nem bírtam enni, 12 felé hívtak be, de úgy elhúzódott, hogy 5-ig bent voltam. Itt érdekes kezdtem megnyugodni, egyben rosszul is lettem, szédültem nagyon, majd nem elájultam, ezért kivittek pár percre a mosdóba. Nem ettem egész nap, mondtam is ezt a tanárnak.
Végül leérettségiztem, még dicséretet is kaptam.
Tanulj a hibámból, ne készítsd ki magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!