Kötelezővé tehetik gólyatábor?
Ah, személyedben egy sértődött HÖK-öst vagy csak egy átlagos, extrovertált partiarcot tisztelhetünk? Feltételezem, jogilag felelős, felnőtt ember vagy, és mint ilyen, beláthatod, hogy mind a hétmilliárdan különbözőek vagyunk. Akad egy pár ember, aki nem attól érzi jól magát, ha hatszáz részeg négy napon keresztül a fülébe üvölti az azévi pophimnuszt; kiütéseket kap, ha meglátja egy program leírásában a "fergeteges" jelzőt; nem retteg betegesen attól, hogy kimarad valamiből, ha egy héttel később ismerkedik meg azokkal, akikkel az elkövetkező három-öt évet tölteni fogja; és kulturáltan is képes ismerkedni. Vagy csak egyszerűen szegény. Ők semmivel sem rosszabbak, alacsonyabb rendűek, mint te, ki látatlanul megbélyegzel mindenkit, aki - általad nem ismert oknál fogva - nem vesz részt a táborban. Beavatni szerintem azok vágynak, akik mások megalázásban szeretik kiélni a komplexusaikat. Érdekes, tőlem sem a beiratkozáson, sem az abszolutórium kiállításakor nem követelték a gólyatábor horribilis árának befizetését igazoló csekket, szóval akármennyire is szeretnéd, még mindig NEM lehet kötelezővé tenni egy ilyen rendezvényt. Horribile dictu: semmi gondom nem volt a beilleszkedéssel, mindenkivel lehetett beszélgetni, talán kultúremberekkel jártam egy szakra. Vagy csak időben kinőtték a sörgőzös, művagánykodós kamaszkort.
Nem. Sajnos rosszul látod. Egyik se vagyok, csak azon akadok ki, hogy ezek az antiszociális emberkék majd utána jönnek ide siránkozni, hogy
egyik verzió: a suliban megalázták őket (sehol sem szeretik a különcködőket, ennyi)
másik verzió: ahogy nálad is, persze nem befolyásolja a tanulást és hiheted azt is, hogy te tök jól elvagy ott, csak éppen sose leszel része a valódi gimis / egyetemi életnek. Ami alatt a közösségi szellemet értem, mielőtt kiforgatnád, tehát nem az eminens tanulást.
Biztos emlékszel, az elmúlt években is voltak botrányok, vagyis szinte nincs is év, hogy ne maradna ez ki: hol az ilyen kis tipikus mindenből magát kihúzó szociofób srácnak mutatták meg a nagyok, hogy mégse teljesen úgy van minden egy közösségben, ahogy ő azt elképzelte, csak ilyenkor már sokkal durvább formában, mintha gólyatáborban átesett volna a játékos beavatásokon. De sajnos a magyar ilyen ... nem jelent semmit az összetartás, nem jelent semmit a közösség, itt mindenki kis egyéniségke, aki persze más mint a többi, tele komplexussal, stb, és utána ő panaszkodik, h jaj nem fogadják be a társai és vele annyira másképp bánnak. Hát csoda ez? Íme, itt a példa ... Én meg újra csak azt mondom: bizony abszolút kötelezővé kell tenni, hogy a közösségi szellem kialakuljon, és a kevésbé emberbarát egyedekbe is némi életet leheljenek.
Ne haragudj, de szerintem teljesen butaságot magyarázol. Miért akarod te bárkinek is megmondani, hogy mi neki a jó? Sőt, még kényszeríteni is ilyen dolgokra, pusztán azért, mert te így gondolod.
Én már megjártam 2 egyetemet, szeptembertől 8. éve leszek a felsőoktatásban, de még nem találkoztam olyannal, hogy valakit egy egyetemen kikezdtek volna, csúfoldódtak volna rajta. Ez már nem az ovi.
Első gólyatáboromba elmentem. Jó buli volt, élveztem, de az égvilágon semmit nem adott hozzá a csoportba való beilleszkedéshez. Egyetlen emberre emlékszem, vele is már alig tartom a kapcsolatot, sokkal jobbfej emberekkel találkoztam évközben.
A másodikra épp ezért, már el sem mentem. Semmi értelme 400 idegennel bohóckodni meg hülye feladatokat csinálni becsápolva. Akkor inkább elmegyek egy héttel tovább nyaralni a barátaimmal. Akiket ismerek, jóban vagyunk, nincsenek konfliktusok, kényelmesen pihenünk, szórakozunk. Azt sem értem, miért kell ezt a csapatszellemet erőltetni. Sosem fog az a többszáz ember együtt csinálni bármit is, de még 10 se.
Egyetemre akárhogy nézzük, tanulni megy az ember. Persze, érezze jól magát, de miért kellene nekem kötelezően barátkozni másokkal, mikor itt van a saját baráti köröm, akiket szeretek, bármikor el tudok menni velük bárhova.
Végül pedig egyetemre nem mindenki 18 évesen megy. Jövőre vagy azután lehet elkezdek egy harmadik szakot. 26-27 évesen már semmi kedvem 18 éves pi csákkal meg suhancokkal ökörködni egy gólyatáborba. Sőt még arra sem látok sok esélyt, hogy az egyetemen megbarátkozzak velük. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy vannak akik 30-40 évesen mennek egyetemre. Őket is lerángatod kötelező jelleggel, mert kell a csapatszellem? Na röhögtess.
Fogadd el, vannak más emberek is más véleménnyel, elképzeléssel a világról. Semmi értelme rájuk erőltetni bármit is.
nem, nem jó ez így ..
röviden egy beavatás az újoncok egójának betöréséről szól. néhol finomabb, máshol durvább formában. hallottam én már faxról fánkevő versenyről is, másik gólyatáborban a vesztes csapatnak meztelenül fociról, méretfelmérő estről és stb, na ezek csak a finomabbnak. aztán hallottam olyat is, ahol bizony keményebbek, azokat le se írom. egy biztos: sírás volt a vége.
nyilván nem a 40 évesekre gondoltam, hanem itt az első egyetemisták a lényeg, a 18 éves korosztály. rájuk még bőven rájuk fér! némelyik olyan arccal jön oda, hogy valami agyrém, és muszáj megmutatni nekik, hol a helyük, ha nem akarnak gondokat később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!