Hová menjek továbbtanulni?
Most kezdem gimiben majd az utolsó évemet.
Eddig anglisztika érdekelt nagyon de most úgy néz ki nem fognak felvenni (német nyelvvizsgám kb. 90% hogy nem lesz meg tavaszig és az angol nyelvvizsgát meg nem számítják be, nekem meg úgy csak 350 pontom van ). Mit tudnátok ajánlani, ha szeretem a nyelveket, a matekot gyűlölöm? :D
18/F
Igen, az angol nyelv nagyon érdekel, utána szeretnék fordító/tolmács, műfordító lenni. Igazából bármi megfelel ha az angol nyelvvel kell dolgoznom. :D
De DE BTK-n is 365 pont kellett idén. És az a baj mivel nem számítják be az angol nyelvvizsgát így nincsen csak 350 pontom. :( Néztem más sulikat van ahol csak 260 pont de az meg messze van innen.
De nagyjából betippeltem hány pontom lesz..
A Nyíregyházi Főiskolát kinéztem oda is csak 260 pont kell. :D Szóval megnyugodtam.
Egyébként az mennyire baj ha pl. nem a DE-re megyek hanem a Nyíregyházi Főiskolára ? Utána nehezebb lesz elhelyezkednem?
Még egyszer: germanisztika-néderlandisztika szakiránnyal. Magyarul holland nyelvet tanulna, nem németet. Tény:
1. Tisztán angolt anglisztikán tanulna, de oda talán nem lesznek meg a pontja.
2. Fordító-tolmács MA-t csak két nyelvvel lehet csinálni. Egynyelvú fordítóképzés csak szakirányú továbbképzésként van, ami nem olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!