Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hová menjek továbbtanulni?

Hová menjek továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Most kezdem gimiben majd az utolsó évemet.

Eddig anglisztika érdekelt nagyon de most úgy néz ki nem fognak felvenni (német nyelvvizsgám kb. 90% hogy nem lesz meg tavaszig és az angol nyelvvizsgát meg nem számítják be, nekem meg úgy csak 350 pontom van ). Mit tudnátok ajánlani, ha szeretem a nyelveket, a matekot gyűlölöm? :D

18/F

2014. aug. 3. 10:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért ne vennének fel 350 ponttal. Idén nagyon alacsony volt anglisztikán a ponthatár. Más kérdés: tudod, mit kezdenél ezzel a szakkal?
2014. aug. 3. 10:34
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, az angol nyelv nagyon érdekel, utána szeretnék fordító/tolmács, műfordító lenni. Igazából bármi megfelel ha az angol nyelvvel kell dolgoznom. :D

De DE BTK-n is 365 pont kellett idén. És az a baj mivel nem számítják be az angol nyelvvizsgát így nincsen csak 350 pontom. :( Néztem más sulikat van ahol csak 260 pont de az meg messze van innen.

2014. aug. 3. 10:40
 3/14 anonim ***** válasza:
Honnan tudod hány pontod van? (Hiszen még nincs utolsó év végi bizonyítványod,és pláne érettségi eredményed sincs.)
2014. aug. 3. 10:45
 4/14 A kérdező kommentje:

De nagyjából betippeltem hány pontom lesz..

A Nyíregyházi Főiskolát kinéztem oda is csak 260 pont kell. :D Szóval megnyugodtam.

Egyébként az mennyire baj ha pl. nem a DE-re megyek hanem a Nyíregyházi Főiskolára ? Utána nehezebb lesz elhelyezkednem?

2014. aug. 3. 10:46
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért kellene ezt a szakot elvégezned ahhoz, hogy fordító legyél. Egyébként 350 ponttal Debrecenben mehetnél germanisztika [néderlandisztika] szakra is: megtanulnál egy - keresett - nyelvet, mellette fejlesztheted még az angolodat. Fordító szakon meg viszed az angolt és a hollandot. De ugyanezt eljátszahod a szlavisztika-rosoz szakiránnyal is.
2014. aug. 3. 10:48
 6/14 A kérdező kommentje:
Jó de ha germanisztikára megyek oda kötelező a felsőfokú német érettségi..
2014. aug. 3. 10:50
 7/14 anonim ***** válasza:
Egyrészt nincs olyan, hogy felsőfokú német érettségi, csak emelt szintű, másrészt meg nem kötelező néderlandisztika szakirányon. Angol emelt is elég.
2014. aug. 3. 10:53
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha az angol érdekli jobban (ahogy az írásából lejön), akkor elég nagy marhaság lenne germanisztikára menni. Nyilván ha a német nyelv jobban érdekelné, akkor nem kételkedne benne, hogy tavaszig nem lesz meg belőle a nyelvvizsgája.
2014. aug. 3. 11:03
 9/14 anonim ***** válasza:

Még egyszer: germanisztika-néderlandisztika szakiránnyal. Magyarul holland nyelvet tanulna, nem németet. Tény:

1. Tisztán angolt anglisztikán tanulna, de oda talán nem lesznek meg a pontja.

2. Fordító-tolmács MA-t csak két nyelvvel lehet csinálni. Egynyelvú fordítóképzés csak szakirányú továbbképzésként van, ami nem olcsó.

2014. aug. 3. 11:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Még van egy teljes éved, ebből bármennyi pontot összehozhatsz. Én is így álltam hozzá, hogy csak 350 körüli pontom lesz, erre több mint 50 ponttal ugrottam meg a terveimet.
2014. aug. 3. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!