Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha 21 évet betöltöm, miközben...

Ha 21 évet betöltöm, miközben még zajlik az OKJ-s képzésem, akkor mi történik?

Figyelt kérdés
19 évesen fogok végezni a középiskolával, mivel szalasztottam az óvodában és felmerült bennem a kérdés, hogy 21 éves korig ingyenes az OKJ-s képzés.Ezért arra gondoltam, hogy először azt, majd csak azután egyetemet. Viszont miközben zajlik a két éves képzésem és 21 éves leszek. Olyankor továbbra is ingyenes, vagy mi történik?

2014. júl. 28. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Elkezdeni kell 21 éves korodig, nem befejezni.
2014. júl. 28. 18:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Elvileg utána fizetni kell.
2014. júl. 28. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell fizetni. Én us elmúltam 22mikor a szakmán csináltam.
2014. júl. 28. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem, rosszul értelmezel valamit.

1. okj estében egy db. (nem az első!!!!!) szakképzettség megszerzése ingyenes iskolarendszerű képzésben, 21 éves korig nappalin 21 éves kor után estin vagy levelezőn lehet elkezdeni tanulni.

2. Csak az van meghatározva hogy -abban a tanévben kezdheted utoljára nappalin a tanulmányaidat amikor betöltöd a 21-et-

Ebből kifolyólag semmi sem történik ha betöltöd a 21-et, simán végigjárod a tanévet.

2014. júl. 29. 05:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!:)
2014. júl. 29. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.