Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 1 nap egy vizsgára. Hogy...

1 nap egy vizsgára. Hogy sikerül ilyenkor a felkészülés?

Figyelt kérdés

Kiváncsiságból kérdezem hogy másnak is sikerült már 300 oldalt vhogy megtanulni egy nap alatt?

Sok helyről hallom ezt hogy télleg van hogy 1 napja van a diáknak felkészülni ekkora anyagmennyiségből?? Mennyire garantált ilyenkor a kettes?

2010. jan. 10. 19:37
 1/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

[link]

photoreading

2010. jan. 10. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
1 napod max akkor van, ha évközben hozzá sem szagoltál a tárgyhoz vagy legalábbis szinte nem foglalkoztál vele. Ha képben avgy vele viszont, akkor 1-2 napnak elégnek kell lennie ahhoz, hogy átnézd. Évközben jegyzetet kell csinálni vagy a lényeget kiemelni a könyvben és akkor már nem is olyan vészes az a 150 oldal. Vagy úgy kell megpróbálbi felvenni a vizsgákat, hogy hagyj köztük 2-3 napot vagy 2-2 vizsga között 5-6 napot. Az egy nap alatt 150 oldal az a végső esetes megoldás.
2010. jan. 10. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem párszor bejött már ez a last-minute tanulás... Volt, hogy a délutáni vizsgámra aznap reggel kezdtem átolvasni a 120 oldalas jegyzetet két kávé mellett... (5-ös lett... XD) Persze, tárgyfüggő, de nekem általában segít, ha kulcsszavakat jegyzek meg.

Az is fontos, hogy nem szabad "átfutni" az anyagot, mert úgy mit sem ér az egész. Tehát szépen, figyelmesen kell olvasni, és úgy több minden megmarad.

2010. jan. 10. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen tárgyból lehet kulcsszavak megjegyzésével átmenni egy vizsgán?

Hát, ha nem vagy zseni, akkor esélytelen a kettes (csak a természettudományi képzést, azon belül is csak a kémiát és biológiát ismerem, ezért ezekre alapozva írom).

2010. jan. 10. 22:09
 5/5 anonim ***** válasza:
42%

Sok mindentől függ amúgy... Vannak apró "pszichológiai" trükkök, melyekkel jobb eredményt lehet elérni. Az én tanáraimnál legalábbis írásbelin bejön az, hogy szépen, rendezetten írok, a kérdéseket megpróbálom megválaszolni (ha már van róla fogalmam, akkor már lehet köríteni), esszészerűen leírni. Így első blikkre az jön le a tanárnak, hogy az illető magabiztos, és nagyjából tisztában van az anyaggal.

Szóbelik esetén is fontos a magabiztosság, jó beszédkészség, néha a terelés is sikerülhet, hogy egyik kérdésről átállsz a másikra, amit tudsz.

Karikázós teszteknél is meg lehet próbálni picit a feladatok "mögé" látni. Olyanokra gondolok, hogy ha például több válaszlehetőség van, akkor általában az a helyes, ami a leghosszabban, legpontosabban van kifejezve. Sokszor már a kérdésfeltevés módjából sejthető, kilogikázható a válasz.

Tehát ha az ember már tud ezt-azt, és nem sík hülyén megy el vizsgára, akkor már józan paraszti ésszel, egy kis előadókészséggel már van esély a kettesre.

Ja, és miheztartás végett; nem ilyen büfészakokon tapasztaltam ezeket, ahol ha megjelensz a vizsgán, már megvan a kettes... :)

2010. jan. 10. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!