Nem vezzek fel az orvosira, teljesen összetörtem. Mivel lehetne eltölteni ezt az egy évet?
Mondjuk tényleg nem nagyon számított rá senki, hogy
idén ennyivel több pont fog kelleni a nagyobb orvosi egyetemekre
Most miért kell neki 15-ször elmondani, hogy ha bejelölte volna a pécsit is, felvették volna?
Egyrészt szerintem elsőre is megértette, másrészt meg nem mindegy? Biztos volt oka rá és kész.
Kérdező:
Én a helyedben nyelvet tanulnék. Az egyetemen tök jó külföldi tanulási-, gyakorlati lehetőségek lesznek, amihez kell a nyelvtudás. Két csoporttársam Amerikába megy, az egyik tavaly Brazíliában volt, barátnőm Ausztriába megy, sokan voltak kint Franciaországban is, én meg épp Németországban vagyok:D
Mellette meg kereshetsz vmi munkát, vagy elmehetsz vmi OKJ-re, akkor legalább lesz diákod:)
Igaza van a kérdezőnek, Pécs bizonyos helyekről rosszul megközelíthető vagy messze van, és 6 évben kell gondolkodni, senkinek nem kívánom azt a herce-hurcát és sok pénzt, amit a szörnyű és hosszú út miatt szenvedni kell. Ráadásul az orvosin minden perc számít, nincs időd meg energiád ilyennel szenvedni.
Manapság nem túl jó befektetés orvosnak tanulni, hacsaknem egyenesen külföldön akarsz dolgozni célirányosan. Ha fontos a család, és itt maradnál, más ezerszer könnyebb iskolákkal is ugyanannyi vagy több pénzt tudsz keresni. Nem túl poén 100 ezer körüli fizuból élni kb. 30 éves korodig, vagy kuncsorogni a hálapénzért, ami nemcsak lelkileg lealacsonyító de bizonytalan összegű havi bevétel. Így nem lehet nyugodtan élni.
Ha már most a tudománynak szentelted az életed, de igazán, akkor viszont érettségizz újra, és dolgozz! Sok év gimiben tanulás után felemelő végre egy kis munka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!