Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem vezzek fel az orvosira,...

Nem vezzek fel az orvosira, teljesen összetörtem. Mivel lehetne eltölteni ezt az egy évet?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszul viselem.. Egyszerűen az bánt a legjobban, hogy egyetlen egy ponton múlt az egész, és most így jövőre tök öreg leszek.. Ráadásul foggalmam sincs mit kezdjek magammal. Mesélne valaki, akit szintén nem vettek fel elsőre, arról hogy hogyan élte ezt meg?
2014. júl. 25. 10:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Mondjuk tényleg nem nagyon számított rá senki, hogy

idén ennyivel több pont fog kelleni a nagyobb orvosi egyetemekre

2014. júl. 25. 15:44
 22/27 anonim ***** válasza:

Most miért kell neki 15-ször elmondani, hogy ha bejelölte volna a pécsit is, felvették volna?

Egyrészt szerintem elsőre is megértette, másrészt meg nem mindegy? Biztos volt oka rá és kész.

Kérdező:

Én a helyedben nyelvet tanulnék. Az egyetemen tök jó külföldi tanulási-, gyakorlati lehetőségek lesznek, amihez kell a nyelvtudás. Két csoporttársam Amerikába megy, az egyik tavaly Brazíliában volt, barátnőm Ausztriába megy, sokan voltak kint Franciaországban is, én meg épp Németországban vagyok:D

Mellette meg kereshetsz vmi munkát, vagy elmehetsz vmi OKJ-re, akkor legalább lesz diákod:)

2014. júl. 25. 16:29
 23/27 anonim ***** válasza:
Szia:) velem tavaly ugyanez volt nem vettek fel orvosira, én nem éltem meg akkora traumaként:). Én dolgoztam, angol felsőfokú nyelvvizsgát és jogsit csináltam plussz újra érettségiztem emelt kémiából. nagyon jó egy év volt, nem bántam meg. idén pedig felvettek:) én is azt hittem h szörnyen lassan fog menni ez az egy év, de életem egyik legjobb éve volt. fontos hogy legyen mit csinálj és ne und el magad! sok sikert!:)
2014. júl. 26. 10:38
 24/27 anonim ***** válasza:
Anno elsőre engem sem vettek fel. Beiratkoztam egy OKJ képzésre, hogy addig se üljek itthon, emberek között legyek, meg járt így utánam még a családi pótlék is. Végül az emelt érettségire készülés miatt nem végeztem el. Én 2 évet hagytam ki érettségi után, mert én is teljesen összetörtem akkor, és mire észbe kaptam, hogy mégsem adom fel, már nem volt időm újra érettségizni. Összeszedtem magam, bioszból javítottam, kémiából szintemelőt tettem, csináltam az angol mellé egy német nyelvvizsgát is, így bőven bejutottam másodjára. Utólag én megláttam ennek a kudarcnak a pozitív oldalát is, mert sokkal jobban értékeltem, hogy orvosira járhatok, nem vettem félvállról a tanulást. Én azóta végeztem már, jelenleg rezidens vagyok. Úgyhogy én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne add fel, nem te vagy az egyetlen aki így járt. És hidd el, ha jövőre felvesznek nem te leszel a legidősebb az elsősök között, sokan vannak, akik nem egyből érettségi után kezdik az orvosit.
2014. júl. 26. 14:50
 25/27 anonim ***** válasza:
Én tavaly érettségiztem, de nem vettek fel Debrecenbe orvosira. 1 évig itthon voltam,és tanultam a bioszt és a kémiát,és mindkettőből újraérettségiztem. Közben megcsináltam a jogsit. Most én is összetörtem megint, mert 3 pont kellett volna h felvegyenek. Viszont gyógyszerészre bekerültem. Úgy döntöttem,elmegyek GYTK-ra,és ha nem tetszik,még mindig jövőre újrapróbálhatom.
2014. júl. 26. 15:07
 26/27 anonim válasza:

Igaza van a kérdezőnek, Pécs bizonyos helyekről rosszul megközelíthető vagy messze van, és 6 évben kell gondolkodni, senkinek nem kívánom azt a herce-hurcát és sok pénzt, amit a szörnyű és hosszú út miatt szenvedni kell. Ráadásul az orvosin minden perc számít, nincs időd meg energiád ilyennel szenvedni.

Manapság nem túl jó befektetés orvosnak tanulni, hacsaknem egyenesen külföldön akarsz dolgozni célirányosan. Ha fontos a család, és itt maradnál, más ezerszer könnyebb iskolákkal is ugyanannyi vagy több pénzt tudsz keresni. Nem túl poén 100 ezer körüli fizuból élni kb. 30 éves korodig, vagy kuncsorogni a hálapénzért, ami nemcsak lelkileg lealacsonyító de bizonytalan összegű havi bevétel. Így nem lehet nyugodtan élni.

Ha már most a tudománynak szentelted az életed, de igazán, akkor viszont érettségizz újra, és dolgozz! Sok év gimiben tanulás után felemelő végre egy kis munka!

2014. szept. 17. 09:52
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg azoknak akik segítő szándékkal írtak, már sikerült túltennem magam ezen. Bár a munka nem felüdülés a sok év gimi után, ez a takarítás meg egyebek, amiket érettségivel csinálhatok, az összes életkedvemet elveszi egyébként :D Na de már nem kell sokáig szenvednem. Az orvos dologról már nem kell lebeszélni, megállíthatatlan vagyok, a fizu sem zavar, mert a szüleim sem keresnek sokat mégis megélünk,nem a pénzért megyek orvosnak, hanem az érzés miatt. Már újra is érettségiztem, szóval ha idén nem emelnek még 30 pontot, akkor biztosan bent vagyok:) (Pécs amúgy azért kizárt, mert innen nagy herce-hurca az utazás, át is kell szállni.. )
2015. jan. 19. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!