Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem vezzek fel az orvosira,...

Nem vezzek fel az orvosira, teljesen összetörtem. Mivel lehetne eltölteni ezt az egy évet?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszul viselem.. Egyszerűen az bánt a legjobban, hogy egyetlen egy ponton múlt az egész, és most így jövőre tök öreg leszek.. Ráadásul foggalmam sincs mit kezdjek magammal. Mesélne valaki, akit szintén nem vettek fel elsőre, arról hogy hogyan élte ezt meg?
2014. júl. 25. 10:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Jövőre még a PTE-t is írd be a jelentkezésbe, oda kellett a legkevesebb pont általános orvosira

Ha beírtad volna idén, akkor bejutottál volna (ha tényleg egy pont hiányzott az SZTE-re)

2014. júl. 25. 11:26
 12/27 anonim ***** válasza:

Ebből az a tanulság, hogy minél több helyet be kell

írni a jelentkezési lapra mert nanyira nem lehet megmondani előre a pontokat, hogy hova mennyi lesz elég

2014. júl. 25. 11:27
 13/27 anonim ***** válasza:
Engem csak 3adjára vettek fel (most). Most bőven felette voltam a szegedi pontszámnak. Mindig közbejöhet valami, lehet váratlan fordulat, de ha tudod, hogy ott a helyed, akkor nem szabad feladni :)
2014. júl. 25. 11:37
 14/27 anonim ***** válasza:

Engem ugyan felvettek, de első év után átjelentkezek, és emiatt várnom kell egy évet.

Hogy mit csinálj?

- menj el dolgozni: rengeteg munkához elég egy sima érettségi. Call center, ügyfélszolgálat, asszisztens, adatrögzítő, recepciós, kasszás, gyorsétterem, stb.

Ezzel kereshetsz pénzt + kicsit önállósodhatsz. A legtöbb elsőéves egyetemistával úgy is az a baj, hogy még a gimi kockára-simogatják-a-fejem légköréhez van szokva.

- végezz el egy OKJ-t: plusz tapasztalat, esetleg olyan valamit csinálhatsz, amivel egyetem mellett szerezhetsz egy kis mellékest.

- tanulj idegen nyelvet: ezt akár egy 6 órás munkahely mellett is meg tudod csinálni. Angol, német, francia, spanyol, orosz, japán - csak pár a leghasznosabb nyelvek közül, gondolom, nem beszéled mindet.

- és közben természetesen tanulj. Kémiát, bioszt, minden mennyiségben. Talán akkor jövőre kicsit jobb orvosikra is beadhatod a jelentkezést, mint pl. DOTE, SOTE.

2014. júl. 25. 12:39
 15/27 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy "jobb" orvosira?

Talán inkább magasabb ponthatárúra, nem? A 4 egyetem képzése közt már nincs meg az a különbség, ami a bekerülők érettségi teljesítményei közt, csak szólok.

2014. júl. 25. 12:44
 16/27 anonim ***** válasza:

Tanulj nyelveket, menj külföldre, dolgozz.

Engem elsőre fölvettek, de anno apát nem, akkor ő mentőzött két évet. Szerette és jó tapasztalat volt. Próbálj te is az egészségügy közelében munkát találni, hogy kicsit belerázódj ebbe a világba.

2014. júl. 25. 12:52
 17/27 anonim ***** válasza:

Hát igen, ez elég kellemetlen időszak

Pihend ki magad aztán kezdj el készülni az újraérettségire, ha ősszel mész

2014. júl. 25. 13:04
 18/27 anonim ***** válasza:
Hidd el, sokan vannak, akiket nem vettek fel most ill. elsőre. Csak az SZTE jó neked? Elég figyelmetlen voltál, hogy nem írtad be a PTE-t, akkor most bent lennél
2014. júl. 25. 13:06
 19/27 A kérdező kommentje:
Azért nem jelöltem be a pécsi egyetemet, mert tőlünk az túl messze van, nekem pedig fontos, hogy haza tudjak járni egy hónapban akár többször is.
2014. júl. 25. 15:37
 20/27 anonim ***** válasza:
De így is - úgy is kollégista lennél, nem?
2014. júl. 25. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!