Nem vezzek fel az orvosira, teljesen összetörtem. Mivel lehetne eltölteni ezt az egy évet?
Jövőre még a PTE-t is írd be a jelentkezésbe, oda kellett a legkevesebb pont általános orvosira
Ha beírtad volna idén, akkor bejutottál volna (ha tényleg egy pont hiányzott az SZTE-re)
Ebből az a tanulság, hogy minél több helyet be kell
írni a jelentkezési lapra mert nanyira nem lehet megmondani előre a pontokat, hogy hova mennyi lesz elég
Engem ugyan felvettek, de első év után átjelentkezek, és emiatt várnom kell egy évet.
Hogy mit csinálj?
- menj el dolgozni: rengeteg munkához elég egy sima érettségi. Call center, ügyfélszolgálat, asszisztens, adatrögzítő, recepciós, kasszás, gyorsétterem, stb.
Ezzel kereshetsz pénzt + kicsit önállósodhatsz. A legtöbb elsőéves egyetemistával úgy is az a baj, hogy még a gimi kockára-simogatják-a-fejem légköréhez van szokva.
- végezz el egy OKJ-t: plusz tapasztalat, esetleg olyan valamit csinálhatsz, amivel egyetem mellett szerezhetsz egy kis mellékest.
- tanulj idegen nyelvet: ezt akár egy 6 órás munkahely mellett is meg tudod csinálni. Angol, német, francia, spanyol, orosz, japán - csak pár a leghasznosabb nyelvek közül, gondolom, nem beszéled mindet.
- és közben természetesen tanulj. Kémiát, bioszt, minden mennyiségben. Talán akkor jövőre kicsit jobb orvosikra is beadhatod a jelentkezést, mint pl. DOTE, SOTE.
Mi az, hogy "jobb" orvosira?
Talán inkább magasabb ponthatárúra, nem? A 4 egyetem képzése közt már nincs meg az a különbség, ami a bekerülők érettségi teljesítményei közt, csak szólok.
Tanulj nyelveket, menj külföldre, dolgozz.
Engem elsőre fölvettek, de anno apát nem, akkor ő mentőzött két évet. Szerette és jó tapasztalat volt. Próbálj te is az egészségügy közelében munkát találni, hogy kicsit belerázódj ebbe a világba.
Hát igen, ez elég kellemetlen időszak
Pihend ki magad aztán kezdj el készülni az újraérettségire, ha ősszel mész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!