Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Hogyan finaszíro...

Egyetemisták! Hogyan finaszírozzátok a tanulmányaitokat?

Figyelt kérdés
hogy tudjátok elvégezni, ha nincs pénzetek, ha van akkor mennyi jön be?

2014. júl. 13. 09:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kösz, semmi baj!
2014. júl. 13. 21:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindenről le kell mondani, sőt van, hogy nélkülözni is kell. A szüleim már nyugdíjasok, a nővérem meg nem dolgozik és még otthon él. Államin vagyok, 5,5 éves a képzésem 3év BA+ 2,5 év MA. A szálláson sokat lehet spórolni, pl albi helyett koleszos leszel. Mindig az első félév a legnehezebb, hiszen ott még nem jár a tanulmányi ösztöndíj. utána már könnyebb. Dolgozni én személy szerint nem nagyon tudtam,mert sok órám volt és sokat tanultam. Viszont tanítani tudtam mellette heti 2-3szor.
2014. júl. 13. 21:58
 13/18 A kérdező kommentje:
hát ez nem semmi, és még én hittem azt, hogy szar a helyzetem.(ne vedd sértésnek), elkezdtem németül tanulni, hogy minél elöbb ausztriába dolgozhassak max 2évig, nem szeretnék dolgozni egyetem alatt semmiképp, és utána se alja munkát végezni. vegyész akarok lenni, és egyéni vállalkozó. gondolom te is tudod milyen szar mikor egy zsebszutyok cigány parancsolgat..
2014. júl. 13. 22:13
 14/18 anonim ***** válasza:
:) Remélem sikerrel jársz majd. Ismerek vegyész-tanulókat, nem is tudnak suli mellett dolgozni, úgyhogy ez az ausztriás terv sztem tök jó. Legalább a nyelvvizsga sem lesz akadály a diplománál.
2014. júl. 13. 23:25
 15/18 A kérdező kommentje:
perzse, csak az a baj, hogy idő mire megtanulom :S
2014. júl. 14. 13:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! én is kérdezek tőled:))))))))

"vegyész akarok lenni, és egyéni vállalkozó"

Ezt hogy érted? Egyéni vállalkozást indítsál az pénz kérdése elsősorban, nem végzettség kérdése.

Az már más hogy vegyész munkakörben szeretnél vállalkozni..csak érdekelne hogy mire is?

2014. júl. 14. 13:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Orvosira járok, ami mellett évközben max. hétvégente lehet dolgozni alkalmilag, legalábbis errefelé, ahol én lakom.

Szoc. tám, ösztöndíj, nyári diákmunka, évközben esetleg egy-egy alkalmi, ezek a bevételi lehetőségek.

Nekem könnyebbség, hogy helyben lakom, tehát se kolit, se albérletet nem kell fizetnem. De ismerek olyat, aki volt már, hogy egy minimálbérnyi összeget összeszedett diákmelóval évközben egy hónap során, igaz, ő nem olyan helyre járt, ahol mindennapra jut kötelező gyakorlat, tehát nem lehet hétköznaponta lógni. A diákszövetkezetek is értelemszerűen jobban szeretik az ilyet alkalmazni, aki sokat ráér, szemben az elfoglaltabbakkal, ez nyáron visszaüthet, amikor kiosztják a jobb melókat az ilyen bejáratott embereiknek, a csak nyáron ráérő banda meg mehet címerezni.

De ezek nem a fővárosi viszonyok.

2014. júl. 16. 22:07
 18/18 A kérdező kommentje:
akkor te pécsre, vagy szegedre jársz, igaz? na ez a szuttyogás nekem nem menne, egyszerre csak 1 dolog, nemhogy még mellette dolgozzak. egyedül az aki informatikát tanul, annak megéri, az diákmunkában is a legtöbbet kapja, és még "gyakorol" is.
2014. júl. 17. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!