Egyetemisták! Hogyan finaszírozzátok a tanulmányaitokat?
Kedves kérdező! én is kérdezek tőled:))))))))
"vegyész akarok lenni, és egyéni vállalkozó"
Ezt hogy érted? Egyéni vállalkozást indítsál az pénz kérdése elsősorban, nem végzettség kérdése.
Az már más hogy vegyész munkakörben szeretnél vállalkozni..csak érdekelne hogy mire is?
Orvosira járok, ami mellett évközben max. hétvégente lehet dolgozni alkalmilag, legalábbis errefelé, ahol én lakom.
Szoc. tám, ösztöndíj, nyári diákmunka, évközben esetleg egy-egy alkalmi, ezek a bevételi lehetőségek.
Nekem könnyebbség, hogy helyben lakom, tehát se kolit, se albérletet nem kell fizetnem. De ismerek olyat, aki volt már, hogy egy minimálbérnyi összeget összeszedett diákmelóval évközben egy hónap során, igaz, ő nem olyan helyre járt, ahol mindennapra jut kötelező gyakorlat, tehát nem lehet hétköznaponta lógni. A diákszövetkezetek is értelemszerűen jobban szeretik az ilyet alkalmazni, aki sokat ráér, szemben az elfoglaltabbakkal, ez nyáron visszaüthet, amikor kiosztják a jobb melókat az ilyen bejáratott embereiknek, a csak nyáron ráérő banda meg mehet címerezni.
De ezek nem a fővárosi viszonyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!