ÁOK! Melyik félév a legnehezebb?
Függ attól is, hogy melyik egyetemre jársz.
Pesten tudtommal a másodév vége, azaz a 4. félév a legnehezebb. Nálunk Szegeden a 3. év vége, azaz a 6. félév.
53%-os: Orvosin van vagy 20 szigorlat ill. kiemelt kollokvium.....
Az oktatásról:
Az elméleti oktatás többnyire jó, főleg harmadévben a kórélettan és a patológia erős, ami később nagyon jól jön, mert gyakorlatilag minden erre a két tárgyra épül.
Persze vannak unalmas órák is, de azokat elég hamar ignoráltam:D
A gyakorlat meg hullámzó. Voltak iszonyatosan jón gyakorlataim, és voltak kevésbé jók is. Sajnos szerintem az összes magyarországi orvosira jellemző, hogy nem túl jó a gyakorlati képzés. Ennek az oka, hogy rengeteg a diák, orvos meg viszonylag kevés van, és azok sem feltétlenül érnek rá...Na meg a klinikák legtöbbjét sem ma építették, a kórtermek is általában tök picik. Nagyon szuper, mikor betolongunk az 5 nm-es kórterembe 17-en.. ráadásul ennyi ember végig sem tudja vizsgálni rendesen a betegeket.
De mondom, ez nem csak Szegedre jellemző sajnos.
Összességében úgy gondolom, hogy egy hasznosítható diplomát fogok kapni az egyetem végén, de gyakorlatot igazán csak a szakképzés alatt lehet szerezni. Illetve akkor, ha az ember önszorgalomból bejárkál vmelyik klinikára, ami viszont simán kivitelezhető, a legtöbb helyen szívesen fogadnak, ha látják, hogy tanulni akarsz.
Egyetemi élet:
Hát erre annyit tudok mondani, hogy életem legeslegszebb évei voltak azok, amiket az egyetemen töltöttem. Szerencsére nálunk évfolyam- és csoportszinten is iszonyatosan jó társaság jött össze. Elég sok egyetemi programot is szerveznek (gólyatábor, gólyabál, gólyabográcsozás, Szent-Györgyi napok, egyetemi napok, minden héten kari buli, Anna-fürdőzés, korcsolyaestek, zenei est, zenélő orvosok, színház- és múzeumlátogatás stb.), és emellett a városban is szinte mindig van valami (borfesztivál, pálinkafesztivál, disznótoros-, halászléfesztivál stb.).
Talán az is jól mutatja az egyetemi élet hangulatát, hogy a szegedi az egyetlen orvosi (tudtommal), ahol még hagyomány a bankett és a szerenád:)
Én nagyon élveztem az elmúlt 5 évet, most sem választanék se más szakot, se más egyetemet.
Hibák mindenhol, így sajnos itt is vannak, de azért úgy látom, hogy sok intézet törekszik arra, hogy javítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!