Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyógyszerészhallgatók! Melyik...

Gyógyszerészhallgatók! Melyik félév a legnehezebb?

Figyelt kérdés
2014. jan. 31. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
42%

1.

Kibuknak 60-an, vagy csúsznak. Szóval az 1.

2014. febr. 1. 15:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Te melyik évfolyamba jársz , ha megkérdezhetem? :)
2014. febr. 1. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
62%
Elsőben sok a bukás, mert bekerülni könnyebb mint bennmaradni. Tanulás szempontjából a 6. félév a legnagyobb szívás, de az 5. és 7. is elég kemény a többihez képest.
2014. febr. 2. 11:44
 4/6 bensdorp ***** válasza:
62%

Az 1. félév csak a statisztikák alapján tűnhet a legnehezebbnek: itt a legnagyobb arányú a bukás és az egyetem elhagyása. Ennek az az oka, hogy ezt a félévet úgy kezdik el az hallgatók, hogy nem tudhatták előtte, mire számíthatnak, miről fognak pontosan szólni a tárgyak, mik az elvárások, és mi mindent kéne teljesíteniük a sikerhez. Sokan ráébrednek, hogy nem is akarnak gyógyszerésszé válni, vagy legalábbis ilyen áron nem. Néhányan pedig egyszerűen csak elkalkulálják magukat az elején, és hirtelen késő lesz mindent bepótolni - ők az újabb félévekben jobban összeszedik magukat, és ha igazán sokat képesek belefektetni, akkor sikeresen végigjárják az egyetemet.

Hogy melyik a legnehezebb félév, az egyetemenként, szorgalmi-vizsgaidőszak kérdésében, és talán egy kicsit egyéni megítélés és érdeklődés szerint is változhat. A SOTÉ-n szerintem a hetedik (IV/1.) a legnehezebb félév. Itt se éjjeled, se nappalod, nulla szabadidő és csak minden másnap van időd aludni. Már amennyiben teljesíteni szeretnéd az elvárásokat, vagy ha jobb képességű vagy, akkor amennyiben az elvárásokat a legjobb eredménnyel szeretnéd teljesíteni. És ez ebben a félévben a szorgalmi és a vizsgaidőszakra is érvényes.

Én azt mondanám, hogy a SE-GYTK nehézsége a hetedik félévig fokozatosan nő, aztán a nyolcadikban kissé lecsökken, az ötödév pedig egyértelműen a legkönnyebb (kivéve az utolsó menetet, az államvizsga előtti másfél hónapot, az maga a pokol és az őrület, minden addigit felülmúl).

2014. febr. 2. 12:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csak azért kérdeztem , mert én most vagyok túl az első féléven , és mikor megláttam a második féléves órarendem , hát igen csak megrémültem. Borzasztónak tűnik. :)
2014. febr. 2. 12:59
 6/6 anonim ***** válasza:
56%
Mindig az a legnehezebb, amelyiket éppen csinálod. :D
2014. febr. 4. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!