Milyen tanuló vagyok? Mik a kilátások ha ilyen maradok?
10. osztályos vagyok,ilyen lett a félévi eredményem.:
Magyar nyelv: 5
Irodalom: 5
Történelem: 3
Angol: 5
Német: 4
Matek: 4
Informatika: 5
Biológia: 4
Fizika: 3
Kémia: 3
Földrajz: 5
Rajz: 3
Ének: 5
Testnevelés: 4
Tánc és dráma: 5
Ha így folytatom lesz esélyem,hogy sikeres legyek?
Előszőr is nem a jegy számít, hanem a mögötte lévő tudás. Valahol a kettes többet ér, mint máshol a csillagos ötös.
Nem feltétlenül a tudás határozza meg azt, hogy milyen sikeres leszel.
Nem minen út az iskolából indul. Pl. egy asztalos esetén kb. édesmindegy milyen jegyei voltak.
Nem az a fontos, hogy mindenből jó legyél, hanem hogy legyen egy (vagy pár) tantárgy, amit szeretsz, amivel el tudod képzelni a jövődet és amiben jó vagy. (Nem is feltétlenül kell ennek tantárgynak lennie)
Ha valami tényleg érdekel, de csak 12-dikben jut eszedbe, hogy te igenis vegyész akarsz lenni, akkor sem késő elkezdeni tanulni (persze az első félév nehéz lesz akkor).
Amúgy alapvetően szerintem egész jó jegyeid vannak. Szerintem nem kell szégyelni őket, ezekre lehet építeni.
Hogy most milyen vagy,az nem jelent semmit.Vagy az érettségidet duplázzák majd,vagy az utolsó 2 éves eredményedet,így érdemes mindenből majd a lehető legtöbbet kihozni.De nagyban számít az is,hogy hova akarsz menni.
Szerintem egész jó jegyeid vannak, 4.2-es átlagod van,ha jól számoltam.(Az a rajz nekem kicsit csúnya :D ) Szóval szerintem először döntsd el,hogy mi akarsz lenni.Most van a fakultációválasztás,nem hátrány,ha már most van elképzelésed,mert ahhoz mérten tudsz akkor az egyes tantárgyakból tanulni és faktot választani.
Egy szintén tizedik osztályos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!