Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyugtassatok meg, ez máshol...

Nyugtassatok meg, ez máshol is így megy? Vagy én fújom fel?

Figyelt kérdés

Elsőéves fősulis vagyok, amivel még nem lenne probléma mert érdekel amit tanulok. Csak néhány tanár iszonyatosan megnehezíti az egészet, pláne a vizsgaidőszakot.

Például egész félévben senki nem tudta, hogyan kell megírni egy beadandót amit kért december elejére. Amikor rákérdeztünk, azt mondta, majd rájövünk... most pedig, mikor már régen lejárt a határidő és mindenki tudása szerint kipréselt magából valamit, elkezdett üzengetni hogy ezt nem így, hanem amúgy kellett volna.

Ezt mégis honnan a retkes paripafalloszból kellene tudnunk? Elsőévesek vagyunk, és nem retardáltak, ha már félév elején elmondaná legalább NAGYJÁBÓL hogy mit is akar, akkor most nem lenne mindenki kikészülve. Főleg én.

Krvára unom ezt a bizonytalanságot, meg hogy úgy érzem tökre kiszolgáltatott vagyok, mert én kiszenvedek-kiizzadok magamból valamit, és hiába ő volt az aki nem mondta el mit vár el, mégis én bukok meg. (Ez még nem derült ki, de még jegyet sem adott rá, akkor mégis mi másra gondoljak?)

Szóval ez máshol is előfordul? Hogy vaktában kell megoldani feladatot aztán meg utólag okoskodik a tanár? mi a francot lehetne csinálni? Ne haragudjatok a kisregényért, de tényleg nem tudok már mit kezdeni magammal, iszonyat ideg vagyok.

2010. jan. 6. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ez még nem is olyan hú de durva sztori.

Már harmadéves vagyok, emlékszem, amikor elsőbe kellett tanulni egy második nyelvet, gondolom felveszem a spanyolt kezdő szinten. Aha... már az első órán spanyolul pampogott végig, ha magyarul szóltam nem volt hajlandó visszaválaszolni, a vége szép bukás lett belőle:D

2010. jan. 6. 23:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Erre mondják felénk, hogy az egyetem nem középiskola, nem rágják az ember szájába, hogy mit kell csinálni.

Értem én, hogy felháborodtál, és joggal is persze. Nekem is volt olyan tanárom, aki egész félévben mondogatta, hogy írunk egy zh-t meg beadunk egy beszédet meg egy beszéd elemzését. Ezt minden lehetséges formában variálta, de úgy hogy még utolsó előtti héten sem tudtuk, hogy most mi a franc kell. Egyedül a zh-t zárta ki, de így nem is tudtuk normálisan megírni egyiket sem.

Nem tudom, milyen szakra jársz, de ez amolyan általános jótanács. Ha beadandó kell, akkor kezd a szakirodalommal, keress hozzá tanulmányokat, és a beadandód nézzen ki úgy, mint egy tanulmány. A bevezetőben állítás, amit végigvezetsz az egészen, a végén pedig valami szintézis, hogy sikerült-e bizonyítani vagy sem. És MINDIG hivatkozz.

2010. jan. 7. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én a Pszf-re jártam Bp-en és csak néhány apróságot említenék az élményeimből:

2. félév, makroökonómia tantárgy

A vizsgán 2-est kaptam és bementem megtekinteni a dolgozatomat, mivel őrülten sokat tanultam rá és nem hittem el, hogy csak 2-t ér. A tanár pedig előkereste a dogámat, ránézett és csak ennyit kérdezett: Be akarja maga még fejezni a Pszf-et? Én meg hát mondtam neki, hogy igen, ezért vagyok itt. A válasza csak ennyi volt: Akkor nem nézi meg a dolgozatát, én pedig nem rúgatom ki.

2. félév: számítástechnika

Az első órára úgy jött be a tanár, hogy mivel gyakorlati jegyes a tantárgy, így 2 db zh-ból jön össze a jegyünk elméletben és egy uv van. De ő ezt nem így csinálja. Nála az a szokás, hogy mindenkit megbuktat a két zh-n és nem egy uv-t tart, hanem 3-at. Az első 2 uv-n is mindenkit meg fog buktatni, nem is kötelező elmenni. Viszont a 3. uv-ra mindenkit 6db befizetett uv-csekkel fog várni.

Hát eljött a 3. uv és mentünk be boldogan, hogy végre ezt is letudjuk. Bejött a tanár és közölte, hogy van egy jó híre és egy rossz. A jó az, hogy akár estig is írhatjuk, ő ráér viszont a hibátlan dolgozat a kettes.

És még sorolhatnám, hogy mi mindennel találkoztam ezen a fősulin. Kérdezett már tanár szigorlaton a legújabb elméleti felfedezéséről amit még sehol sem publikált a kihúzott tételem helyett, stb. Ez ilyen sajnos. Vagy megszoksz vagy megszöksz. Mert ott bizony ők az istenek és bármit megtehetnek.

2010. jan. 7. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szokott lenni OMVH, ott leírhatod, ha gondod volt vele.
2010. jan. 7. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha egy tárgyból rossz volt az oktató, akkor nem fogsz az ő vonalára szakosodni. Volt egy olyan tárgyam, amit a matematika egyik legszebb területeként tartanak számon, de az oktatók szigorúsága miatt az maradt meg bennem, hogy túl nehéz, és nem vettem fel a rá épülő sávot. Az államvizsgán viszont ezt kaptam tételként, és jól jöttem ki belőle.
2010. jan. 7. 13:16
 6/7 anonim válasza:
Fősulin, egyetemen erre jók a felsöbbévesek. Ők már tudják mit vár a tanár (ahogyan már ti is így utólag).
2010. jan. 10. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül Erdélyben tanulsz? Mert nálam pont ez volt a helyzet :)
2010. jan. 22. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!