Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemre szeretnék...

Orvosi egyetemre szeretnék menni (nagyon hosszú lesz) de a kémia nem megy a legjobban :/ lehetséges?

Figyelt kérdés

Na, ott kezdődik a dolog, hogy még messze van (most megyek 8. - ba), de többször gondolkoztam azon, hogy mi szeretnék lenni. Arra jutottam, hogy külföldön szeretnék filmkészítéssel kapcsolatosan tanulni. A szüleim támogatnak, de azt mondják, hogy előtte végezzem el az orvosit itthon, mert akkor lenne egy biztos állásom. Az ötlet nekem is tetszene, de két gond van.

1. a kémiát nem nagyon értem. 4 - es vagyok, de csak épphogy. Gondolom az baj, ha már most rögtön az elején nem értem.. :/

2. azt mondják hogy az orvosi elég nehéz. Félek tőle, pedig egészen ötödikig kitűnő voltam, onnantól pedig végig 4.8 - as átlaggal zártam az évet. Tényleg nagyon nehéz?

Lehet, hogy picit sokat aggódok a jövőmön, de szeretek mindent előre eltervezni. :D Köszönöm, hogy elolvastad! ;)Trollok ne írjanak, mert nekem ez tényleg fontos, úgyhogy csak normális válaszokat kérnék!

2014. júl. 1. 21:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 17 vagyok, most megyek 11-be, és én is orvosira készülök. Az én sulim egyszerű gimi, de a kémia faktot már 10-ben felvettem, mert imádom. Én 8-ban ötös voltam, most 4,78-as az átlagom. Hidd el nekem, hogy nem látod még át a dolgot 8-ban. 10-ben jöttem rá, hogy a biológia innentől nem csak arról szól, hogy hány lába van az őzikének. Emellett a biosz tanárom gyatra. A faktot felveszem, viszont egyedül fogok tanulni, valamint külön tanárt fogadok, ami nem kevés pénz. A nyaramat azzal kezdem, hogy 200 feladatot csinálok meg kémiából (számítás). Imádom, de nehéz nagyon, főleg emelten! A biológiát nemsokára elkezdem tanulni a nyáron. Szóval szépen hangzik ez az orvosos dolog, de arról tudjál, hogy ha igazi orvos akarsz lenni 30 éves korodig rezidensként kell tanulnod továbbra is;). Arról nem beszélve, hogy az érettségik egyre nehezebbek, és nagyon magasak a ponthatárok. A biosz külön tanár nélkül nem fog menni, azt előre elmondom, és a kémiához is lehet kelleni fog egy. (Ha heti 1-1 órával számolunk kb. 6000Ft-t lesz ez neked:|) Drága, nem olcsó! Jól gondolod meg, de igaza van az előttem szólóknak. Még van 1-2 éved ezt átgondolni. Sok sikert!

2014. júl. 4. 00:23
 12/12 anonim válasza:
nem csak hogy nehéz,hanem fizetni kell ott rendesen...nem hiszem hogy tudnátok fizetni. ahelyett hogy ilyen hülyeségeken agyalsz,inkább próbálj meg felnôni!!
2015. jan. 21. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!