Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemre szeretnék...

Orvosi egyetemre szeretnék menni (nagyon hosszú lesz) de a kémia nem megy a legjobban :/ lehetséges?

Figyelt kérdés

Na, ott kezdődik a dolog, hogy még messze van (most megyek 8. - ba), de többször gondolkoztam azon, hogy mi szeretnék lenni. Arra jutottam, hogy külföldön szeretnék filmkészítéssel kapcsolatosan tanulni. A szüleim támogatnak, de azt mondják, hogy előtte végezzem el az orvosit itthon, mert akkor lenne egy biztos állásom. Az ötlet nekem is tetszene, de két gond van.

1. a kémiát nem nagyon értem. 4 - es vagyok, de csak épphogy. Gondolom az baj, ha már most rögtön az elején nem értem.. :/

2. azt mondják hogy az orvosi elég nehéz. Félek tőle, pedig egészen ötödikig kitűnő voltam, onnantól pedig végig 4.8 - as átlaggal zártam az évet. Tényleg nagyon nehéz?

Lehet, hogy picit sokat aggódok a jövőmön, de szeretek mindent előre eltervezni. :D Köszönöm, hogy elolvastad! ;)Trollok ne írjanak, mert nekem ez tényleg fontos, úgyhogy csak normális válaszokat kérnék!

2014. júl. 1. 21:46
1 2
 1/12 anonim válasza:
Lehetséges, csak sokat kell gyakorolni/tanulni és meg fogod érteni.
2014. júl. 1. 21:53
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát, kicsit korán keztél el emiatt aggódni :)

Itt a nyári szünet, foglalkozz egy kevesett a kémiával, tanulgasd, hátha megérted, annyira nem nehéz még az általános iskolai anyag.

Viszont attól még, hogy általános iskolában 4,8-as az átlagod nem biztos, hogy gimiben/szakközépben is ilyen lesz, sokkal nagyobb lesz az elvárás és a tanulnivaló.

Ráérsz még ezen agyalni érettségi előtt 2-3 évvel is, nem tudod mit hoz még a jövő.

Ha biztos orvosira szeretnél menni keress egy erős gimit ahol jó a biológia/kémia/fizika oktatás vagy egy egészségügyi szakközépiskolát (vagy legalább legyen ilyen tagozat).

Nehéz az orvosi egyetem, de nem lehet megmondani abból, hogy ált.iskolában hogy tanulsz, hgy mennyire fog menni.

2014. júl. 1. 21:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát a filmes szakma eléggé lutri, csak néhányaknak jön be igazán. Viszont ha még csak általános suliba jársz, én azt mondom, hogy vagy 40-szer megfogod változtatni azt, hogy mi szeretnél lenni. Az általános iskolai kémia nincs köszönő viszonyban az érettségivel, nemhogy az orvosi kémiával. Eléggé a tanulmányaid elején vagy, tehát bármi lehet még. Ugyanakkor az orvosihoz elhivatottság szükséges és nagyon sok szorgalom. Ez nem egy "lótifuti" szak. Ha tényleg szeretnéd csinálni, akkor a tanulmányaidban érdemes ebben az irányban fejlődni. De ha a filmes szakma érdekel, akkor foglalkozz azzal. Az orvosi szak nem könnyű, de nem lehetetlen végigcsinálni, már elég sok mindenkinek sikerült. Összességében én azt ajánlom neked, hogy olyan hivatást válassz, amiben 20-30 év múlva is el tudod magad képzelni, és amit szívesen csinálnál nap mint nap. Ezt kell a legfőképpen megfontolni szerintem.
2014. júl. 1. 22:00
 4/12 anonim ***** válasza:

" A szüleim támogatnak, de azt mondják, hogy előtte végezzem el az orvosit itthon, mert akkor lenne egy biztos állásom"

Gratulalok a szuleidnek. Tippelhetek: orvosok?

2014. júl. 1. 22:30
 5/12 A kérdező kommentje:
nem, nem orvosok :D
2014. júl. 1. 22:39
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2014. júl. 1. 22:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Kedve kérdező "lefordítom magyarra" neked a szüleid támogatását: csak álmodozzál nyugodtan gyermekünk, de jövődet mi másképpen tervezzük.

Egy orvosi egyetem nem olyan hogy hipp-hopp elvégzem mielőtt filmesként (legyen az rendező, operatőr, színész) kipróbálom magam. Eleve ahhoz hogy filmes legyén a megfelelő egyetemi képzésben kell részt venned, az sem úgy jön hogy éppen végeztem az orvosin és jelentkezek filmesnek. Szóval a szüleid nagyon okosan hagyják hogy álmodozzál, de céltudatosan egy biztos egzisztencia felé terelnek, amely úton ha elindulsz már önmagában sok erőfeszítést és kitartást igényel, onnan már nem fordul az ember vissza hogy mégis inkább hagyom az egész 6 év egyetemet és filmesnek állok képzettség nélkül (hisz attól hogy orvos valaki nincs filmes képzettsége)

2014. júl. 2. 07:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Két apróságot megjegyeznék:

1) nyolcadikos diák még gyakorlatilag semmi kémiát nem tanul. Ami általános iskolában kémiaoktatás címszó alatt megy, az vicc. A gimnázium első két éve lesz a mérvadó (persze még az az anyag is semmiség egy emelt érettségihez képest, amit elvárnak). Ezt nem azért mondom, hogy a kedvedet szegjem, hanem azért, hogy megnyugtassalak: nyolcadikban nem lehet érteni a kémiát. Hetedikben én is hármas voltam belőle, majd később a vegyész szakot évfolyamelsőként végeztem el.

2) az orvosi az véletlen sem pótdiplomának való. Nem olyan egyetem, amit el tudsz végezni, ha nem érdekel. Keress akkor valami kereskedelmet inkább.

2014. júl. 2. 18:57
 9/12 csakegypali ***** válasza:

Szia!

Én idén jelentkeztem az orvosi egyetemre, elég rendesen megszenvedtem a kémiával de ha elég kitartó vagy meglehet tanulni, a feladatokat pedig jól be kell gyakorolni.

Ezen a témán egyenlőre ne katogj sokat.

Most itt a nyár pihend ki magad, majd gimnáziumban ráérsz a tanulásra koncentrálni.Véleményem szerint az általános iskolai kémia tényleg messze áll a "gimis kémiától".

De bíztatásként annyit szeretnék hozzátenni hogy én ennyi idős koromban sík hülye voltam belőle. Szó szerint nem tudtam semmit, nem alakult ki még bennem az elvont gondolkodás ami szerintem ennél a tantárgynál fontos. Sok diák is így van vele szóval ne aggódj. Úgymond "meg kell hogy érj" ehhez a tantárgyhoz. Annyi még hogy nyelvvizsgát próbálj meg 11. előtt szerezni, mert egy biosz-kémia fakt mellett eléggé necces ezt végigcsinálni. Ha bármi kérdésed van akkor nyugodtam írj privát üzenetet.

Szép napot!:)

2014. júl. 2. 20:00
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) tudom, hogy még messze van, de én már csak ilyen előre tervezgetős vagyok :D
2014. júl. 2. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!