Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jegyzetelés laptopba vagy...

Jegyzetelés laptopba vagy papírra? LÁNYOK! Milyen táskát visztek egyetemre?

Figyelt kérdés

A kettő összefügg, mert nyilván laptoptáskát, ha azt használjátok.

Na, szóval én most érettségiztem, és amit lehet, meg akarom venni előre, hogy neakkor kelljen az összes kiadást egyszerre kezelni, mikor kezdődik az egyetem. De nem tudom, mit hogy szoktak, gondolom nem sima hátitatyó, hanem valami más táska megy jobban.

Esetleg diktafonnal rögzítitek az előadást (ehhez kérdtek engedélyt)?

Nekem nincsenek tesóim, segítsetek egy elveszettkén:D!

2014. jún. 30. 14:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én laptopra jegyzetelek, egyrészt gyorsabban tudok gépelni és így jobban átlátható, könnyebb szerkeszteni. Vizsgák előtt csak kinyomtatom, jó a nyomtatott szöveget olvasni. Így nyilván laptoptáskával járok, abba minden belefér. Egyedül szakmai nyelvből van külön füzetem meg mappám, mert sok lapot kapunk, azokat külön kell rendszerezni. Meg persze a laptop előnye, hogy lehet netezni is, ha nagyon unalmas az előadás. Pl. egyik csoporttársam mindig super mariozott, a fiúk lövöldözős játékokkal nyomták, stb. Ahol meg nem volt net, ott egy gép köré gyűltünk és filmet néztünk felirattal. Filozófia órákon megváltás volt. :D

Egyetemen tényleg mindenféle jegyzetelési móddal lehet találkozni. Nálunk pl. gimibe sok tanár meghatározta, hogy milyen füzet kell neki, itt ilyen nincs. Van aki tablet segítségével jegyzetel, van aki külön füzeteket hoz, van aki egy füzetbe ír mindent és vannak azok, akik lapokra. Ennek egyik külön változata, hogy színes lapra ír valaki.

A táskát a jegyzeteléshez kell igazítanod, laptophoz nyilván megfelelő táska kell, lapokhoz, füzetekhez lehet mappát vinni, hátizsákot, kistáskát. A lányok nálunk főleg kistáskával járnak és külön mappában hozzák a cuccuk, van aki válltáskába zsúfol mindent, a fiúk nagy része(a hetero része) hátizsákkal jár.

Tollak mindig legyenek nálad, esetleg ha szereted kiemelni a lényeget, akkor szövegkiemelő.

A könyveket általában nem kell vinni órára, így nem kell valami hatalmas táska.

Diktafont nálunk csak az egyik órán használt egy srác, mert a tanár egyrészt mikrofonba is nagyon halk volt, másrészt hadart.

Hogy mi van nálad, általában nem foglalkoznak vele, legalább is én meg nem találkoztam ilyennel. Csak egy tanár kötött belém, hogy én miért gépeltem kevesebbet, mint az előttem ülő. Hát azért, mert én nem szó szerint írok, hanem jegyzetet készítek. :D

2014. júl. 1. 08:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mérnökként végeztem. Nálunk a laptop-ba jegyzetelés lehetetlen volt. Mire bepötyögtem volna egy képletet, addigra a tanár 5-ször törölte volna a táblát és felírt volna 10 másikat. Meg se próbáltam.

Próbáltam lapra jegyzetelni, de elkeveredett, elhagytam, lusta voltam lefűzni, utána nem találtam. Nekem ez nem jött be.

Én nagy spirálfüzetekbe tudtam jól jegyzetelni végig, főleg azután, hogy nagyjából már be tudtam tippelni melyik tárgynak mennyi hely fog kelleni. Így minden rendszerezve volt egy helyen (osztott nagy spirál füzet) és túl sok füzetet sem kellett általában cipelnem. Ízlések és pofonok. Nálunk laptop-ba senki nem jegyzetelt. Ez ízlés kérdése, majd te is megtalálod neked mi a legjobb forma.

Táska szempontjából ahányan, annyi féle. A fiúk többnyire hátizsákoltak, a lányoknál meg szintén ízlés kérdése volt. Azon is sok múlik ki honnan jön. Aki koliból lépett át 2 perc alatt az gyakran csak kis táskát és egy mappát hozott, míg aki a város másik feléről bumlizott át, az inkább olyan táskát hozott (pl. hátizsák ugye), amibe a mappája is belefér, meg egy kis kaja, üdítő, bármi.

Én bejárós voltam. Ha volt valami konzultáció, akkor laptoptáskát vittem. Nekem az akkora, hogy belefér mellé egy-két füzet, toll és kaja is akár.

Ha hosszú napom volt, akkor általában egy rongy szatyor féleségbe pakoltam, ami viszonylag nagy, fér bele enni-inni is a szükséges dolgok mellé. Jobb minőségű, vastag anyagból, zipzárral. (formára ilyen: [link]

Ha csak egy-két órám volt, akkor a szokásos kis táskámat vittem, amit amúgy mindenhova, plusz egy mappát. Ha olyan órám volt, amin tudtam hogy úgysem jegyzetelek, akkor mappát sem vittem.

Tehát abszolút változó. Olyat vigyél/vegyél, ami neked kényelmes. Nincs olyan, hogy divat. Mindenki abba pakol és olyan táskát hoz, amibe neki jól esik...

2014. júl. 2. 13:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is teljesen felesleges laptopot vinni órára. Max ha nem figyelni akarsz, hanem netezni... Ráadásul szerintem, ha olyan a tanár alapból tiszteletlenségnek veszi, hogy te óra közben ott pötyögsz. (ami sztem az is) Plusz baromság, hogy abba jobb jegyzetelni, mert ténylegesen ha valami ábra/táblázat van most az hogy csinálod meg gyorsan? Mert a tanár biztos nem fogja megvárni, hogy megszerkeszd és csak lemaradsz.

Szóval én is ajánlom az előttem már leírt jó néhány hagyományosabb módszert. Jómagam is a spirálfüzetes megoldásnál maradtam, mert így minden meg volt egybe és áttekinthetőre is sikeredett jobbára a jegyzetelés.

A diktafont mielőtt használnád MINDENFÉLEKÉPPEN kérdezd ki róla a tanár véleményét, hogy egyáltalán engedi e. A tudta nélkül TILOS rögzíteni az előadását.

Voltam a helyedbe, és teljesen megértem hogy izgatott vagy miatta, de hidd el egyáltalán nem olyan más ez... Inkább arra fordíts nagyobb energiát, hogy le ne maradj, mert abban tényleg más az Egyetem, hogy NAGYON nehéz és sokat kell tanulni nem mint gimibe. (bár ez nyilván a szaktól függ, plusz a tárgytól meg tanártól aki tanítja)

2014. júl. 3. 00:36
 14/14 anonim válasza:
100%
Ha gyorsan tudsz írni, akkor válaszd szerintem a füzetet, de ha már a középiskolában is gondod volt a gyorsasággal, akkor talán a laptop jobb, bár én részemről inkább a füzetet választanám. Ha a füzetet választod, akkor valami nagyobb kézitáskát vigyél magaddal.
2015. máj. 17. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!