Tanár szeretnék lenni. Még nem tudom melyik egyetemre szeretnék járni. Hol van lehetőség arra, hogy én válasszam ki az iskolát ahol a gyakorlatot szeretném tölteni?
Adott iskolának vezetőtanárral kell rendelkeznie mindkét szakodhoz. Ha ez megvan, szerintem mindegyik egyetem nyitott arra, hogy visszaengedjenek, bár mindig lehetnek gondok a beosztással.
Egyébként szerintem nem annyira jó, ha túl elnéző a vezetőtanár. Élesben sokkal keményebb dolgokkal találkozik az ember, mint szakmailag megalapozott kritikákkal.
Jól értem, hogy te már tanultál- vagy tanulsz valami mást, és most orientálódsz a tanári pálya felé?
vagy teljesen félreértettem?
Miért akarsz tanár lenni?
Milyen tanár akarsz lenni?
A kérdésedre a válaszom:
Azért rossz ötlet ismerős tanárral végezni, mivel te rengeteget fogsz változni az egyetemi évek során, és sok ember nem képes a változásokat elfogadni, így a szemükben mindig ugyanaz a "kis padban kalimpáló" ember leszel..... szóval csak akkor válaszd ezt a megoldást, ha tudod, hogy a tanárod tudja kezelni ezt is, és persze te is tudod kezelni majd.
Az, hogy milyen iskolákba mehetsz az attól függ, hogy ahová jelentkezel egyetemre- főiskolára, annak megtalálható-e a partneri hálózatában.
Szóval minden iskolának van egy partner hálózata, és a benne található iskolákkal kapcsolatban vannak, és oda lehet jelentkezni gyakorlatra.
Ez például a Debreceni egyetemé:
Ezt a helyzetet befolyásolja, ha te Klebelsberg Ösztöndíjban részesülsz, mivel akkor a Klikk mondhatja meg, hogy hová menjél gyakszira, és a próbaidődet is hol töltsd le, de ez már kötelező jelleggel teszi (amit add, oda mész, ha nem akkor vissza kell fizetned a támogatást). Ha nem veszel részt a programban, akkor is a Klikk ad majd helyeket, de onnan te válogathatsz szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!