Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha 10. ben 2es voltam matekból...

Ha 10. ben 2es voltam matekból, van esélyem arra, hogy 11. ben 3as legyek belőle?

Figyelt kérdés
Nagyon nem az erősségem a matek....hiába gyakorlok napi szinten nem megy...ha véletlenül itthon sikerül , akkor mikor a tanár elém teszi a dogát , tutira nem tudom...

2014. jún. 26. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
elvi akadálya nincs, akár 5ös is lehetnél innentől kezdve, kicsit komolyabbra fordítva a szót az egész tőled függ, hogy mennyire figyelsz az órákon meg hogy mennyit gyakorolsz illetve járj korepetálásra ha téll nem megy
2014. jún. 26. 22:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes lenne a nyáron megbarátkozni a GeoGebra programmal, közben alaposan gyakorolni az eddig tanultakat.

Nézz szét a web-oldalamon:

[link]

Van olyan téma is amihez videót is találsz:

http://www.youtube.com/watch?v=Du7rSaTJeMU

Kezdd el! Segítek.

2014. jún. 26. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden szeptemberben tiszta lappal indulsz. Így ahogy az előttem szólók mondták elvileg akár még ötös is lehetsz. Talán jobban fog feküdni neked a 11. osztályos matek. Véleményem szerint az első féléves anyag (n-edik gyök, exponenciális és logaritmikus egyenletek) érthető, majd a trigonometria nehezebb lesz a koordinátageometria meg könnyebb.

Szóval, ne csüggedj, ha rendesen figyelsz és tanulsz meg lesz majd az a hármas.

2014. jún. 27. 05:40
 4/6 anonim ***** válasza:
tizenegyedikben én is kettes voltam, idén meg hármas, de az elején jól kezdtem, csak nem foglalkoztam vele. az érettségim hármas lett és végül is tükrözi is a négy éves tudásom xd gyakorolj, lássa a tanár, hogy tényleg igyekszel és akkor talán kicsit engedékenyebb lesz :) nálunk mindig értékelték az órai aktivitást, szorgalmikat is 18L
2014. jún. 27. 19:03
 5/6 C2H5OH ***** válasza:

A kedvedért előszedtem a régi gimis bizimet:

Tizedik: 2

Tizenegyedik: 4

Tizenkettedik: 5

Utána csináltam egy 92-es közepet. Ha azt a tendenciát folytatom amit tizedikben, nem mentem volna át a matekérettségin (szerintem).

A saját szemeddel láthatod kedves kérdező, hogy a jó és folyamatos munkának tényleg megvan a gyümölcse. Sosem gondoltam volna, hogy valaha vágni fogom a matekot, de úgy sodort az élet hogy ma már természettudományos pályán törekszem előre és néha megmosolygom, mennyire fura lenni tudni akkor, hogy hova vezethet majd az élet.

Pár dolog: nem csak a befektetett munka mennyisége, hanem a minősége és az eloszlása is nagyon fontos. Ha 1-2 napokat bombázod az agyad temérdek információval egy-egy dolgozat előtt, akkor igazából napok alatt el is fogod felejteni amit keservesen megtanulták lóhalálában. Tanulj minden másnap 1-2 órát matekra és írd meg folyamatosan a házit. Ha valami nem megy az elején akkor ne keseredj el, vedd elő a kilencedikes könyveket és kezd el az elejétől. Lehet nincsenek meg azok az alapjaid, amik a jelenlegi anyag megértéséhez kellenek. Egy hónap leforgása alatt annyi mindent be tudsz hozni, amivel jövőre nagyobb megterhelés nélkül lehetsz 4-5.

Manapság több publikáció is megjelent arról, hogy a humán-reál beállítottság inkább preferencia, mintsem születés kérdése. Tehát a "Nincs fejem a matekhoz" inkább csak jó kifogás, mintsem egy mondat ami jól tükrözné a valóságot. Nem lesz egyszerű átkalibrálnod az agyacskád, de a minőségi és folyamatos munka csodákat fog tenni. Hajrá! :)

Ha bármi kérdésed van akkor írj rám nyugodtan, szívesen magyarázok dolgokat levélen keresztül szabadidőmben.

2014. jún. 29. 02:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Nem mondom azt , hogy hülye lennék a matekhg oz , mert általánosba végig 4es 5ös voltam...még 9.be 3as aztán aki tanított elment nyugdíjboa ......azóta viszont mint ha kínaiul kéne tanulnom....

2014. jún. 30. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!