Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 11. -es vagyok és 2-es leszek...

Bratilla kérdése:

11. -es vagyok és 2-es leszek matekból. Így már nincs esélyem az egyetemre?

Figyelt kérdés
2014. jún. 11. 16:22
 1/7 A kérdező kommentje:

Azt kihagytam, hogy a többi érettségi tantárgyból jók a jegyeim:

Nyelvtan: 5

Irodalom: 5

Történelem: 5

Angol: 5

De ez a matek... 1-es lett a most írt témazáróm, az vitte le ennyire.

2014. jún. 11. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen egyetemre akarsz menni.
2014. jún. 11. 16:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, pszichlógiát szerettem volna, mert az nagyon érdekel, rengeteget is olvastam a témában, de ez most elúszott. Mindegy is lenne, csak valahova vegyenek fel...
2014. jún. 11. 16:36
 4/7 anonim válasza:

Matekból, töriből, nyelvtanból, irodalomból, egy nyelvből és egy természettudományos tantárgyból kell érettségizni. Az utolsó két év végeredménye számít bele. Ez összesen 60 pont, ha ezekből a tantárgyakból érettségizel le. Nem tudom, hogy melyik természettudományos tantárgyat választod, de hogyha abból is ötöseid vannak, az nagyon jó. Ha nyáron keményen tanulsz matekra, hogy négyes legyél 12. évvégekor és megírd az érettségit jó százalékosra (60%-). Az érettségi eredményeidnek százalékát átlagolják, itt max. 100%-ot kaphatsz, de az nem lenne jó, ha pont a matek húzná le az egészet. A 11-es és a 12-es évvégi eredményekből pedig ez -3 pont volt a 60 pontból. Ha a többiből ötös vagy, nem rossz így. Viszont gyakorolj sokat a matek érettségire, hogy minél több százalékot érj el!

Ha neked még nem kötelező a természettudományos, és csak a leírtakból akarsz érettségizni, akkor a maxpont csak 50 a 11-es és a 12-es eredményeknél.

Remélem nem írtam le rosszul, de hogy biztos légy, nézd meg ezt a linket: [link]

Itt kikalkulálhatod hogy kb. mennyi pontod lenne és most felvennének-e oda, ahova szeretnél menni.

2014. jún. 11. 16:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Az nem igaz, hogy természettudományos tantárgyból KELL érettségizni;szabadon választott lehet akár egy második nyelv is. Ha viszont a szak, ahova felvételizel, megkövetel egy természettudományos érettségit, akkor kell érettségizni.
2014. jún. 11. 17:26
 6/7 anonim válasza:

16:50 vagyok

Igaza van az előttem szólónak: [link] itt 1. kérdés

Az a lényeg, hogy minden tantárgyból max. 10 pontot kaphatsz (két évvégi 5-ös). Amennyi tantárgyból érettségizel, annyiszor 10. Ha 5 tantárgyból érettségizel, 5x10 pontot szerehetsz max.

Még egy fontos dolog: ha emelt szintű érettségit szerzel, ami ötös (eléri a 60 %-ot), kapsz plusz 50 pontot. Úgyhogy simán van esélyed az egyetemre, gondolom nem matek szakra akarsz menni. :)

2014. jún. 11. 18:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A választott tárgyam az etika lenne, azt 10.-ben tanultuk, 5-ös voltam belőle. Emeltezni magyarból fogok, mellé még talán angolból, de az nem biztos, mert csak gimiben kezdtem el az angolt, félek, hogy 4 év nem lesz elég rá. Remélhetőleg lesz angol nyelvvizsgám is. :)

2014. jún. 11. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!