Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyivel emelhetik a ponthatá...

Mennyivel emelhetik a ponthatárt ha múltévben 338 volt?

Figyelt kérdés
Műszaki szakról van szó, és érdekelni max mennyivel emelhetik meg idén a ponthatárt. köszi
2014. jún. 23. 08:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Minden ilyen kérdésben le van írva. Nem emelik, hanem emelkedik. Nem emeli senki, a ponthatár a jelentkezők pontjaitól függ.
2014. jún. 23. 09:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Írd le nekünk, összesen hány ember jelentkezett oda, melyiknek hány pontja van, és mennyi a meghirdetett keretlétszám.

Megmondom, hány ponttal emelkedik a ponthatár :)

(Pusztán ennyi adatra van szükség hozzá, nem gond...)

2014. jún. 23. 09:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Jó, értem a hibát a kérdésemben, tehát ha múltévben 338 volt a ponthatár, akkor az azt jelenti, hogy az odajelentkezők átlagosan 338 körüli pontokat értek el?
2014. jún. 23. 09:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az azt jelenti, hogy felvehetnek mondjuk 200 embert, ennyi a keret. Első helyen tegyük fel 400 ember jelölte meg azt a szakot. Ebből azt a 200at veszik fel, akinek a legtöbb pontja van. A 200. embernek volt 338 pontja, így akinek annál kevesebb az már a 201. és nem fér be a keretbe így fel sem veszik.

(nyilván nem egy embernek 338 a pontja csak az egyszerűség kedvéért írtam)

2014. jún. 23. 09:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem átlagosan, hanem a legkisebb pontú felvett hallgatónak 338 pontja volt.

És ne sértődj meg, de továbbra is félelmetesnek tartom, hogy felsőoktatásba keszül olyan ember aki nem érti a felvételi rendszer alapjait :-/

2014. jún. 23. 09:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm értem. Nem sértődöm meg, de hát na, biztos más is van így vele, szerintem a felvételi eljárás hiányos ismerete nem határozza meg mennyire alkalmas a pályára amire készül.
2014. jún. 23. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!