Melyik emelt szintű érettségin a 'legkönnyebb' elérni a 100%-t?
Amelyik jobban érdekel. Sokan azt mondják, hogy a hát a földrajz milyen könnyű, pedig nem. Én általános óta geográfusnak készültem, el is mentem emelt földrajzra, de mégse sikerült 100%-ra, pedig minden érdekelt belőle, főleg a topográfia az erősségem, amit sokan meg feleslegesnek tartanak. Mondjuk nem hiszem, hogy egy szürke képről bárki felismerné, hogy az egy uvala, vagy mi az a szolfatara, esetleg hogy mivel magyarázható, hogy a hőmérsékleti (termikus) egyenlítő nem párhuzamosan fut
az Egyenlítővel.
De az etikát is sokan választják, mert állítólag olyan könnyű az is. Én ha éjjel-nappal azt tanultam volna se tudtam volna megírni még hármasra se, mert annyira nem érdekel, hiába egyszerű.
Szerintem minden tantárgynál a szóbeli rész, plusz magyarnál, idegen nyelvnél és törinél (nem tudom, másnál tárgynál van-e ilyen) a fogalmazás rész az, amit minden tanár másképp osztályoz. Lehet, hogy az egyik 50-ből 43-at, a másik meg 45-öt adna ugyanarra a feleletre. De ugyanez a probléma az év közbeni feleltetésnél, hogy minden tanár másképp osztályoz, valamelyik sokkal többet követel, mint a másik. Szóval valamennyire a tanártól is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!