Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt töris érettségizők,...

Emelt töris érettségizők, milyen tételt húztatok szóbelin és hogy sikerült?

Figyelt kérdés
Nekem hatalmas mázlim volt, borzasztóan ideges voltam pedig szörnyen sokat tanultam. De könnyű tételt sikerült húznom és maxpontos lett :D Ki tudnék ugrani a bőrömből,úgy örülök neki mert ezzel helyre tudtam hozni a viszonylag rosszul sikerült írásbelimet (az csak 58% lett)
2014. jún. 16. 12:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

honnan tudod hogy max pontos lett? Ezt elvileg nem mondhatják el csak záróértekezleten?

Egyébként, honfoglaláskori társadalom/gazdaság/hadvezetést

2014. jún. 16. 13:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Elmondhatják, a nyitó ünnepségen meg lehet tudni sok helyen. Én még nem tudom milyen lett, mert csak a szerdai közép szóbelik után kérdezhetem meg a jegyzőnktől (elég hülye szabály sztem..), de amúgy a hidegháborút húztam, ami az egyik kedvenc tételem, és jól is ment szerintem, szóval max pont körül remélem a végeredményt.
2014. jún. 16. 13:21
 3/14 anonim ***** válasza:

Bocskai szabadsagharc

Hiaba tanultam nem lett jó.

2014. jún. 16. 13:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Reformációt, azon belül pedig a kálvini és lutheri egyházszervezet összehasonlítását. Nekem is maxpontos lett, de ezt csak abból valószínűsítem, hogy lefeleltem, és nem kérdeztek utána semmit, csak bólintottak, hogy jó volt, szép volt, menjek dógomra :DD.
2014. jún. 16. 15:20
 5/14 A kérdező kommentje:

Húh,a hidegháborúval én megszívtam volna, de szerintem még a bocskai szabadságharccal is :D A reformáció viszont az egyik kedvenc tételem, na abból is tudtam volna rizsázni,az is biztos :D

Amúgy szerintem is rossz hogy nem mondhatják el közvetlenül a vizsga után hogy ki mennyi pontot ért el, mindenképpen megnyugtató lenne (akár rossz lett,akár jó,legalább már biztosan lehet tudni).

Mindenesetre sok sikert a továbbiakban a felvételizéshez! :)

2014. jún. 16. 15:26
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem 52 pontot adtak szóbelin, így lett összességében 74%. Nem húztam túl könnyűt, de szerencsére sok minden eszembe jutott:D (Polgári-alkotmányos viszonyok Magyarországon 1848-1914)
2014. jún. 16. 15:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Te melyik tételt húztad? :)
2014. jún. 16. 15:56
 8/14 A kérdező kommentje:
Az enyém a középkori város kialakulása és szerepe IV. Béla,Luxemburgi Zsiga meg a Hunyadiak idején :D talán a legkönnyebb téma mind közül :D
2014. jún. 16. 18:27
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem nem tartozott a kedvenceim közé, vhogy nem tudtam vele azonosulni. :D
2014. jún. 16. 22:06
 10/14 anonim ***** válasza:

Választójog, pártviszonyok és közjogi vita a dualizmus korában. Majdnem elsírtam magamat mikor megláttam a tételt, mert én ezeket a pártos közjogis dolgokat mindig kevertem és nem ezt tudtam a legjobban :D

De jó volt a forrás, szóval egész sokat kihoztam belőle.

Még nem tudom az eredményemet, de szerintetek?

- elhelyezkedtem térben, és időben, dualizmus mettől meddig, Magyarország, Osztrák Magyar Monarchia, kétközpontú (dualista) alkotmányos monarchia, közös ügyek, önálló magyar országgyűlés, második felelős magyar kormány, Andrássy Gyula

- 1874-es választójogi törvény, 1848-as megújítása, vagyoni helyett adózási kikötések, korbeli, nembeli cenzus, műveltségi pályán dolgozók automatice megkapják, izraelita férfiak ekkor kapnak teljeskörű választójogot

- szavazás menete: előszóban, nevet és lakhelyet is feljegyzik, nem titkos szavazás

- kortesbeszédekkel befolyásolható a szavazók véleménye, bevett szavazatszerzési forma, lefizetésekkel is szavazatok vásárlása, szabott ár van a szavazatoknak

- ennek egyik bizonyítéka, hogy a kormánypárt (Szabadelvű párt) létszáma az országgyűlésben több mint 10 éven keresztül alig csökkent, és végig többségben maradtak

- közjogi vita: Magyarország helyzete a monarchián belül -> függetlenedjen, vagy maradjon a monarchia része, milyen jogok illessék meg stb..., Szabadelvű Párt, Országos '48-as párt....

A végén szóltak, hogy az obstrukció fogalmát rosszul definiáltam (nem tudtam mi az, csak tipp volt) illetve nem jutott eszembe Tisza Kálmán neve.

Három néni volt, nagyon-nagyon kedvesek voltak, mást nem kérdeztek.

Szerintetek ez hány pontot ér?

2014. jún. 17. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!