Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit húztatok kémia emelt...

Mit húztatok kémia emelt érettségin?

Figyelt kérdés
2014. jún. 6. 13:48
1 2
 1/14 anonim válasza:
Kesztyűt
2014. jún. 6. 14:49
 2/14 anonim ***** válasza:
nálunk pl. az sem volt... pedig azt én is szívesen húztam volna:D de amúgy mire vagy kíváncsi? a kísérletek, és az A tétel témái adottak. A C rész pedig lutri, ha tudod az adott probléma megoldásának alapelvét akkor sima ügy, ha pedig nem akkor meg úgyis mind1 nagyjából
2014. jún. 6. 17:06
 3/14 A kérdező kommentje:
mindegyik lutri, persze, a témakörök megvannak, de a konkrét tétel érdekelne :)
2014. jún. 6. 19:14
 4/14 anonim ***** válasza:

Én ma szóbeliztem:

A: kémiai reakciók sebessége, reakciók csoportosítása legalább 4 szempont alapján

B: etanol + Na reakciója, keletkező anyag vizes oldatának kémhatása

C: vízlágyítás, ezen belül is a forralás

Ami még biztosan volt ma:

A: zsírok, olajok

A: víz mint oldószer és reakciópartner

2014. jún. 7. 15:15
 5/14 anonim ***** válasza:

én az oxigén és kén összehasonlítását húztam, a B: az izopropil-alkohol és az etil-alkohol + Cuo és, hogy melyik adja a Tollens-próbát, C: elektromotoros erő, galvánelem volt

amiről még tudok: A, szerves vegy. izomériája

egy másik A, foszfor és vegyületei

2014. jún. 9. 17:37
 6/14 anonim ***** válasza:

A: benzol tukajdonságai (fizikai tul.ok, jellemző realciók, molekula- és halmazszerkezet)

B: alumínium vizsgálata (hgcl2-dal kezeljük utána vízben oldjuk meg levegőn állni hagyjuk)

C: a hypo oxidáló hatása, a klór szerepe ebben az egyensúlyra vezető egyenletben: hocl + hcl = h2o + cl2

2014. jún. 9. 17:41
 7/14 anonim ***** válasza:

A: Al és Fe összehasonlítása (mindent el kellett mondani, fizikai, kémiai tulajdonságok, felhasználás; egyedül az előállításuk nem kellett)

B: kénsav + etanol forró homokra csöpögtetve -> milyen gáz keletkezik, mi történik ha azt meggyújtjuk, mi történik ha brómos vízbe vezetjük

C: HCl + NaOH és HCl + NH3 esteén milyen lesz a keletkező oldat kémhatása és miért (sztöchiometrikus arányok esetén, persze)

2014. jún. 9. 22:51
 8/14 anonim ***** válasza:

A: salétromsav jellemzése

B: natriumot rakunk metanolba, hangyasavba, vizbe, piridinbe, hol nincs változás?

C: szen-dioxid, viz és benzol halmazállapota, miért gz a szen-dioxid?

2014. jún. 10. 13:03
 9/14 anonim ***** válasza:

A: Alkoholok

B: Na2CO3, AgNO3, NaOH azonosítása

C: KMnO4ből milyen gázok.. egyenletekkel.

2014. jún. 11. 14:53
 10/14 anonim ***** válasza:

A: Aromás szénhidrogének általános jellemzése és jellemző reakcióik, a benzol és a naftalin részletesen

B: FeCl3 + NaOH aztán a keletkezett Fe(OH)3 csapadékhoz HCl, illetve FeCl3 + KI, majd a keletkező jód benzines extrakciója.

C: na itt bekeveredtem, egy egyszerű gáztörvényes fejszámolás volt, de félrenéztem a feladatot, viszont nagyon korrektek voltak és kisegítettek.

2014. jún. 11. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!